Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Guàrdia Civil s'enduu les obres de Sixena del Museu de Lleida

ACN

Whatsapp
Efectius de la Guàrdia Civil, a l'entrada del Museu de Lleida. Foto: ACN

Efectius de la Guàrdia Civil, a l'entrada del Museu de Lleida. Foto: ACN

Una desena de vehicles de la Guàrdia Civil s'ha personat al Museu de Lleida acompanyats per tècnics aragonesos per efectuar el trasllat a Sixena de les obres d'art en litigi. El dispositiu policial s'ha personat a l'equipament acompanyats d'una furgoneta i un camió, del qual estan descarregant caixes. Hores abans, just passada la mitjanit, també han entrat a l'equipament funcionaris del museu. Una cinquantena de persones es concentren a fora, malgrat que els Mossos d'Esquadra tenen blindat l'entorn del museu per impedir-hi l'entrada. El termini marcat pel jutge d'Osca per executar el trasllat de les 44 obres d'art de Sixena que es troben al Museu de Lleida expirava aquesta mitjanit. Si es compleixen els pronòstics, les peces es començaran a empaquetar i a carregar en un camió les properes hores.

Efectius de la Guàrdia Civil, a l'entrada del Museu de Lleida. Foto: ACN

De moment, es compleix el guió que marca la providència judicial coneguda dijous passat. Un fort dispositiu policial acompanyat per tècnics aragonesos, una furgoneta i un camió per endur-se les 44 peces d'art de Sixena que estan al Museu de Lleida. Tot el cap de setmana s'han generat reaccions entorn del polèmic trasllat. Els museus catalans s'han posicionat en contra i han qüestionat que es facin en condicions òptimes per a la seguretat de les peces.

El camió i la furgoneta que s'enduran les 44 peces de Sixena que hi ha al Museu de Lleida. Foto: ACND'aquesta manera, tot fa pensar que aquest dilluns es repetirà la imatge que ja es va viure el 26 de juliol del 2016 quan van arribar al monestir de Sixena les 53 obres que es conservaven als magatzem del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) de Barcelona, un compliment parcial de la sentència que obligava el trasllat també de les de l'equipament lleidatà, catalogades i protegides per la Llei de Patrimoni. Uns béns amb menys valor artístic i històric que les 44 que es van dipositar a Lleida. El MNAC encara exhibeix les pintures murals del monestir però també hi ha resolucions judicials que ordenen el seu trasllat a Sixena.

Tensió entre policia i manifestants

Agents dels Mossos d'Esquadra i els manifestants a l'exterior del Museu de Lleida s'enfronten davant la imminent sortida de les obres d'art cap a Sixena. Foto: ACN

A l'exterior, s'hi han pogut sentir crits com 'Ros dimissió' i 'No mereixeu la senyera que porteu', dirigits als agents de la policia catalana. Passat un quart d'hora del forcejament entre els mossos i els manifestants, la situació s'ha calmat relativament a l'exterior del Museu de Lleida. Tot i així, els carrers adjacents al museu es troben tallats.

Comentarios

Lea También