La Guàrdia Civil es presenta a l'aeròdrom de Sant Fruitós de Bages per si Puigdemont hi aterrés

Vuit agents amb una furgoneta es van presentar diumenge a les instal·lacions i van inspeccionar la pista

24 enero 2018 12:03 | Actualizado a 24 enero 2018 12:06
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Agents de la Guàrdia Civil van visitar aquest diumenge les instal·lacions de l'aeròdrom de Sant Fruitós de Bages per comprovar si Carles Puigdemont hi pot aterrar, segons ha avançat Rac1. El director del centre Saltamos SkyDiveBCN, Xavi Serra, ha confirmat a l'ACN que un total de vuit agents, sis dels quals anaven amb una furgoneta, es van presentar a les instal·lacions del centre diumenge i, segons el seu relat, "van preguntar per la longitud de la pista i per les característiques generals de l'aeròdrom".

Amb tot, Serra ha dit que en cap moment van mencionar a Carles Puigdemont. De fet, el director del centre ha assegurat que no té constància que els agents demanessin informació sobre el registre d'entrades i sortides per aire.

La Guàrdia Civil es va presentar diumenge a dos quarts de sis de la tarda a l'aeròdrom de Sant Fruitós de Bages i, segons ha avançat Rac1, haurien demanat els registres d'entrada i sortida per aire per comprovar si Carles Puigdemont havia entrat al país. Amb tot, el director del centre Saltamos SkyDiveBCN, Xavi Serra, ha explicat a l'ACN que no té constància que els agents demanessin aquest tipus d'informació al personal de l'aeròdrom ni tampoc que mencionessin que estaven buscant informació relacionada amb Carles Puigdemont. 

En concret, Serra ha dit que els agents van inspeccionar la pista i van demanar informació "sobre la seva longitud i també sobre les característiques generals de l'aeròdrom al personal de terra". Tot i això, ha dit, el personal de terra estava molt enfeinat en aquells moments perquè s'hi estaven fent salts amb paracaigudes i van instar els agents a passar per les oficines si volien més informació, però "els guàrdies civils no van anar-hi". 

Serra, però, sí que ha exposat que "no és habitual" que un grup tant gran d'agents de la Guàrdia Civil visitin les instal·lacions de l'aeròdrom. "Malgrat que els agents ens visiten regularment, sí que és veritat que últimament han incrementat la freqüència de les visites i no és habitual que vinguin amb una furgoneta", ha aclarit. 

L'aeròdrom de Sant Fruitós es va inaugurar ara fa 50 anys i en fa tres que torna a estar actiu i ofereix cursos de caiguda lliure i salts en paracaigudes. S'hi fan gairebé 4.000 salts a l'any i unes 2.000 operacions anuals.

Comentarios
Multimedia Diari