La Guàrdia Civil recull documents de l'1-O al Centre de Telecomunicacions de la Generalitat

20 octubre 2017 07:56 | Actualizado a 20 octubre 2017 08:10
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Guàrdia Civil recull documentació de l'1-O en el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat, a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) que els agents van deixar sense servei abans de la celebració del referèndum per impedir el vot telemàtic i el recompte.

Fonts de la investigació han assegurat a Efe que l'escorcoll en el CTTI és per ordre del titular del jutjat d'instrucció número 4 de Lleida, que ahir mateix també va requerir a la Guàrdia Civil a personar-se en la comissaria dels Mossos d'Esquadra d'aquesta província per obtenir les gravacions de la centraleta de comunicacions i bolcar el contingut dels telèfons mòbils de dos comandaments.

"Dins de la causa secreta que investiga el jutjat d'Instrucció 4 de Lleida per suposada inacció de Mossos en fets de l'1 d'octubre, el magistrat ha oficiat la Guàrdia Civil perquè avui obtingui del CTTI (Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació) correus electrònics d'un comandament de la comissaria de Ponent de Mossos", ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El jutge de Lleida manté en secret aquesta investigació, una de les que s'han obert en una vintena de jutjats catalans sobre la suposada passivitat dels Mossos a l'hora de complir amb les ordres del TSJC per impedir la votació de l'1-O, que havia estat suspesa pel Tribunal Constitucional.

Fonts del CTTI han confirmat a Efe que cap agent de la Guàrdia Civil s'havia presentat encara a la seu d'aquest centre poc abans de 9.30 hores, i han dit conèixer aquest operatiu per les trucades rebudes dels mitjans de comunicació.

La presència de la Guàrdia Civil al CTTI es produeix un mes i mig després que portés a terme una altra entrada, el dia d'abans del referèndum de l'1-O, per endur-se el control del servei de votació telemàtic per a l'esmentat referèndum.

Agents de la Guàrdia Civil van acudir el 30 de setembre al CTTI per comprovar si s'havien bloquejat l'accés a 29 aplicacions informàtiques que gestionaven bases de dades i que es pretenien usar en el referèndum de l'1-O, com havia ordenat el TSJC.

El TSJC havia ordenat a la Generalitat que suspengués els serveis informàtics que havia activat dins d'un pla per facilitar el vot telemàtic en la jornada del referèndum de l'1-O, que se n'anava a materialitzar amb una aplicació anomenada 'evot'.

Uns dies abans, el 20 de setembre, la Guàrdia Civil havia detingut a catorze persones, entre elles diversos alts càrrecs del Govern, i va practicar 22 registres en conselleries, institucions de la Generalitat i naus per recollir indicis relacionats amb el referèndum de l'1-O.

Entre aquests arrestats hi havia el president del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), Jordi Puigneró.

Comentarios
Multimedia Diari