La Guàrdia Urbana de BCN custodia les urnes de l'Estat per impedir el referèndum

L'Ajuntament les té guardades als tallers municipals del carrer Perú

28 septiembre 2017 07:27 | Actualizado a 28 septiembre 2017 08:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una patrulla de la Guàrdia Urbana custodia les urnes de l'Estat que l'Ajuntament de Barcelona guarda als tallers municipals, al carrer Perú, al Districte de Sant Martí, segons fonts municipals. D'aquesta manera, la Guàrdia Urbana actua en compliment a l'ordre dictada aquest dimecres per la Fiscalia Superior de Catalunya, que va exigir a les policies que impedeixin la sortida del material electoral propietat de l'Estat i evitar la celebració del referèndum de diumenge que ve. La instrucció demana també informar de "qualsevol incidència o novetat que es produeixi en la seva custòdia o ús" d'aquest material "abans o durant el dia 1 d'octubre".

Segons la Fiscalia, es tracta de custodiar aquest material, propietat de l'Estat, que tenen els ajuntaments "per al correcte desenvolupament dels processos electorals". El ministeri públic també demana a les policies locals col·laborar en la instrucció enviada als Mossos per precintar els col·legis electorals.

En la instrucció enviada a les policies locals, la Fiscalia Superior de Catalunya recorda el contingut de l'ordre que va fer arribar als Mossos d'Esquadra aquest dimarts en el sentit de demanar el precintat dels locals destinats com a punts de votació abans del 30 de setembre i fins a les 21.00 hores de diumenge.

Comentarios
Multimedia Diari