La Hisenda catalana comença a gestionar impostos propis i cedits

El secretari d’Hisenda, Lluís Salvadó, celebra que l’ATC podrà anar ‘més lluny’ i donar resposta ‘als reptes que el país ens planteja’

02 septiembre 2017 17:21 | Actualizado a 02 septiembre 2017 17:24
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Hisenda catalana va començar ahir, divendres, a gestionar, de forma directa i sense intermediaris, els impostos propis i cedits, i a recaptar deutes per la via executiva, com les 300.000 multes impagades a l’any del Servei Català de Trànsit. Coincidint amb l’entrada al mes de setembre, l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) ha culminat el seu desplegament i ja disposa de catorze noves oficines pròpies i de tretze noves oficines compartides arreu del territori, que des d’ahir divendres ja funcionen però que no obriran al públic fins al dilluns. 

Durant una visita a la nova oficina de l’ATC a Reus, el secretari d’Hisenda de la Generalitat, Lluís Salvadó, subratllà que la Hisenda catalana fa un «salt qualitatiu», la qual cosa «permet plantejar-nos reptes de futur que ens permetin anar més lluny i donar resposta als reptes que el país ens planteja».

Lluís Salvadó assenyalà que el desplegament de la Hisenda catalana ha assolit el «ple funcionament». Des d’ahir divendres, l’ATC assumeix la recaptació executiva de la dotzena d’impostos propis i d’impagats d’altres organismes com el Servei Català del Trànsit, que gestiona 300.000 deutes anuals. També d’institucions com les quatre diputacions, els consells comarcals i ajuntaments com els de Barcelona i Sabadell. 

 Culmina el seu desplegament una de les anomenades estructures d’estat

Així mateix, el secretari d’Hisenda indicà que l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) també assumeix, a partir d’ara, la gestió dels impostos cedits de la Generalitat, que fins ara feien els registradors de la propietat, pertanyents a l’organisme tributari estatal. 

Lluís Salvadó destacà que les noves oficines concentraran serveis que fins ara es prestaven des de tres àmbits diferents. «Pretenem apropar-nos, concentrar el servei i donar una major qualitat de prestació dels nostres serveis, més propera i adequada per al contribuent», manifestà. 

A més, a partir del mes vinent, l’Agència Tributària de Catalunya també gestionarà els 4.500 milions d’euros que la Generalitat i les seves 170 empreses paguen a l’Estat en concepte d’IRPF, IVA i cotitzacions socials. Això significa que l’ATC canalitzarà el pagament d’aquests impostos a l’Estat. 

Actualment, l’Agència Tributària de Catalunya disposa de 700 treballadors, el doble que fa dos mesos. Per fer funcionar les noves oficines s’han seleccionat 256 nous empleats, el 80% dels quals són gestors tributaris i administratius que ja treballaven al sector. «Des del minut zero, el personal estarà plenament operatiu perquè tots ells són persones amb una llarga experiència en matèria tributària, amb la qual cosa garantim la qualitat i l’excel·lència del servei», afegí Salvadó.

Comentarios
Multimedia Diari