La Setmana del Llibre en Català, del 9 al 13 de setembre

Enguany redueix dies i la programació presencial es reforçarà amb una aposta per la difusió digital

30 mayo 2020 08:50 | Actualizado a 30 mayo 2020 09:56
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La 38a Setmana del Llibre en Català redueix dies, se celebrarà del 9 al 13 de setembre i es traslladarà enguany de «manera excepcional» al Moll de la Fusta, una ubicació que, com explica l’organització, permet aplicar totes les mesures de seguretat. En un principi aquesta edició s’havia de celebrar del 4 al 13 de setembre a l’avinguda de la Catedral de Barcelona. La programació presencial es reforçarà enguany amb una aposta decidida per la difusió digital, i s’estendrà, així, a tot el territori. Editors.cat organitzarà en tres mesos una edició «especial» que garantirà tots els protocols sanitaris i de seguretat.

D’entre «totes les incerteses generades per la pandèmia» de la covid-19, la comissió organitzadora de La Setmana, que presideix l’editor Joan Carles Girbés per primer cop, explica que tenia clara la certesa que «la 38a edició s’havia de celebrar». Ara, resolts amb l’Ajuntament de Barcelona i amb la Generalitat els principals dubtes sobre l’emplaçament més adequat i les noves mesures que cal implementar-hi, «es treballa a contrarellotge per enllestir, en només 3 mesos, una edició excepcional».

Contacte amb els lectors

La voluntat de l’organització i de tots els expositors, han apuntat en un comunicat, és «mantenir el contacte amb lectors i lectores, difondre la riquesa i vitalitat del llibre en català, i marcar una fita al calendari que permetrà impulsar i reactivar el sector mitjançant un esdeveniment d’èxit clau».

Editors.cat, l’entitat que organitza aquesta trobada anual, va valorar tots els escenaris possibles i ha decidit celebrar La Setmana en un format adaptat que garantirà la seguretat al públic visitant. Així, el programa d’activitats tindrà un format nou, ja que es combinaran les propostes presencials amb una programació en línia que es podrà seguir des de qualsevol punt del territori i que permetrà arribar a més públic d’arreu del país. Seran activitats on participaran autors i editors i altres protagonistes del sector del llibre en català. Així mateix, es mantindrà l’entrega del Premi Trajectòria, un reconeixement que des de l’any 1997 es lliura a destacats professionals de la cultura catalana, i també l’acord amb l’Institut Ramon Llull.

Comentarios
Multimedia Diari