Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La Sindicatura Electoral es dissol i preveu que els observadors assumeixin la seva funció

Diari de Tarragona

Whatsapp
Un home mira el seu mòbil, amb una estelada a manera de capa davant de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC),

Un home mira el seu mòbil, amb una estelada a manera de capa davant de la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC),

La Sindicatura Electoral de Catalunya --creada pel Parlament per exercir de junta electoral per al referèndum-- s'ha dissolt aquest divendres a petició del Govern, han informat a Europa Press fonts coneixedores de la decisió. 

Està previst que la Sindicatura cedeixi ara les seves funcions a ens públics, acadèmics i observadors internacionals de l'1-O. 

Segons les mateixes fonts, el Govern ha agraït a la Sindicatura els serveis prestats, dóna per acabats els seus treballs i els demana passar el relleu a altres organitzacions. 

El Tribunal Constitucional (TC) va fixar dijous multes diàries de 12.000 euros per a cadascun dels cinc membres de la Sindicatura i de 6.000 per a cada síndic territorial --també nomenats en crear-se l'ens-- si no desisteixen d'organitzar l'1-O. 

La finalitat d'aquestes multes no és sancionar, sinó obligar al fet que es compleixi la resolució del TC, per la qual cosa només es comencen a imposar si es persisteix en l'incompliment a partir de l'endemà que el BOE publiqui la resolució --s'ha publicat aquest mateix divendres--. 

La resolució els exigeix revocar totes les resolucions i acords que hagin adoptat, comunicar aquesta revocació als seus destinataris i que els síndics renunciïn als seus càrrecs. 

La Sindicatura Electoral està composta pels juristes Marc Marsal, Marta Alsina i Josep Pagès, i els politòlegs Jordi Matas i Tània Verge; i a més hi ha síndics territorials. 

Comentarios

Lea También