La Wikipèdia ja reconeix Catalunya com 'un país europeu'

"Catalunya és un país europeu situat a la Mediterrània occidental. La seva condició jurídica és objecte d'una disputa entre el Parlament de Catalunya i el Regne d'Espanya", asegura la versió catalana de l'enciclopèdia on line méspopular del món 

27 octubre 2017 18:11 | Actualizado a 01 noviembre 2017 13:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La versió catalana de l'enciclopèdia on line més popular del món ja reconeix la nova condició jurídica de Catalunya, i ho fa amb aquestes paraules: "Catalunya és un país europeu situat a la Mediterrània occidental. La seva condició jurídica és objecte d'una disputa entre el Parlament de Catalunya, que el 27 d'octubre de 2017 va proclamar la República Catalana, i el Regne d'Espanya, que el considera una comunitat autònoma. És situat a la costa nord-est de la península Ibèrica i limita al nord amb Andorra i França, a l'oest amb Espanya o Aragó, al sud amb el País Valencià i a l'est amb el mar Mediterrani. Catalunya és la part més extensa del territori històric i cultural del Principat de Catalunya i de tot el conjunt de terres de parla catalana o els Països Catalans. Amb un estimat de 7.508.106 d'habitants del 2015, agrupa el 51,55% de la població total dels Països Catalans".

Per la seva banda, la versió en anglès de la Wikipèdia també reconeix l'actual disputa jurídica sobre l'estatus de Catalunya. No la reconeix com un país europeu, però tampoc com una comunitat autònoma o regió d'Espanya, sino com una "regió del nordest de le península ibèrica". Textualment, diu: "Catalonia is a region in the northeastern extremity of the Iberian Peninsula. Its constitutional status is the subject of a dispute between the Kingdom of Spain, which views it as an autonomous community within Spain, and the Generalitat de Catalunya, which views it as an independent republic following a unilateral declaration of independence from Spain on October 27, 2017".

Finalment, la Wikipedia en castellà sí que considera Catalunya "una comunitat autònoma d'Espanya", però també reconeix que actualment existeix un conflicte pel seu estatus jurídic: "Cataluña es una comunidad autónoma española, considerada nacionalidad histórica, situada en el nordeste de la península ibérica, que no obstante el Parlamento de Cataluña proclamó como independiente mediante la declaración unilateral de independencia llevada a cabo el 27 de octubre de 2017.4 Ocupa un territorio de unos 32 000 km² que limita al norte con Francia (Occitania) y Andorra, al este con el mar Mediterráneo a lo largo de una franja marítima de unos 580 kilómetros, al sur con la Comunidad Valenciana, y al oeste con Aragón. Esta situación estratégica ha favorecido una relación muy intensa con los territorios de la cuenca mediterránea y con la Europa continental. Cataluña está formada por las provincias de Barcelona, Gerona, Lérida y Tarragona. Su capital es la ciudad de Barcelona". 

Comentarios
Multimedia Diari