La descoordinació policial s’agreuja sis mesos després dels atemptats de Barcelona i Cambrils

El procés sobiranista ha dinamitat els mínims ponts d’interlocució que existien entre el Ministeri d’Interior i els Mossos d’Esquadra a la lluita antigihadista. La desconfiança és absoluta

18 febrero 2018 17:44 | Actualizado a 18 febrero 2018 17:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«La relació mai ha estat fluïda. Sempre hi ha hagut disputes professionals amb Mossos, com també les havia entre Policia i Guàrdia Civil. Però això d’ara no té precedents. Ara la relació és zero. La desconfiança després que ha passat en els últims mesos a compte del referèndum és absoluta. Algú es pot tan sols imaginar que anem a compartir informació amb els mateixos Mossos que l’1-O van estar a l’altre costat de la trinxera? Amb els mateixos Mossos que ens espiaven? ».

Les paraules textuals les va dir a Madrid dimarts passat un dels màxims responsables de la Prefectura d’Informació de la Guàrdia Civil. Dimecres, un dia després, un alt comandament dels serveis antiterroristes de la Policia Nacional responia a la mateixa pregunta sobre la coordinació: «Gairebé cap». «És que ni es planteja. Ni en la lluita antiterrorista ni en res. La col·laboració és la imprescindible i limitada a les operacions judicials que ja estaven en marxa abans del referèndum. Només per imperatiu legal». 

Sis mesos després dels atemptats de Barcelona i Cambrils que van costar la vida a 16 persones, el procés ha acabat de dinamitar els fràgils ponts d’interlocució que existien entre Interior i els Mossos a gairebé tot els camps i, particularment, en la lluita antiyihadista, segons confirmen diversos comandaments d’Interior i organismes independents. 

No és ja que no hi hagi coordinació, és que no hi ha gairebé ni «el més mínim contacte operatiu. Ni des d’un costat ni de l’altre. El curtcircuit és bidireccional», confessen també des dels serveis d’Informació de Mossos. 

La versió oficial del Ministeri de l’Interior, però, és que no ha canviat cap cosa. Les nombroses respostes oficials del Govern a les interpel·lacions parlamentàries sobre la manca de col·laboració neguen qualsevol problema. «No hi ha limitacions d’informació antiterrorista als Mossos d’Esquadra per part del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO)». A la policia autonòmica se li «distribueix» tota la «informació» que li s’incubi per la seva «àmbit competencial», asseguren.

Comentarios
Multimedia Diari