Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La direcció de JxSí exigeix a Gordó que lliuri l'acta de diputat

Turull diu que deixar el càrrec és “el millor servei que pot fer al país” l’exconseller

Diari de Tarragona

Whatsapp
El president del grup de JxSí, Jordi Turull, acompanyat per Marta Rovira, Lluís Llach, Antoni Castellà i Magda Casamitjana. Foto: ACN

El president del grup de JxSí, Jordi Turull, acompanyat per Marta Rovira, Lluís Llach, Antoni Castellà i Magda Casamitjana. Foto: ACN

La direcció del grup parlamentari de Junts pel Sí ha exigit avui de nou a l'exconseller Germà Gordó que "torni" l'acta de diputat, encara que l'exgerent de CDC ja ha formalitzat aquest matí la seva sortida del primer grup del Parlament per mantenir-se com a diputat no adscrit.

Després de la reunió de la direcció, el president del grup, Jordi Turull (PDeCAT), la portaveu, Marta Rovira (ERC), i els diputats Lluís Llach, Antoni Castellà (Demòcrates) i Magda Casamitjana (MES) han efectuat una compareixença de premsa al Parlament, sense preguntes, en la qual han llegit un comunicat semblant al qual van publicar ahir.

JxSí ha exigit a Gordó que "torni" l'acta de diputat al grup parlamentari, ja que "és un projecte polític d'un espai transversal molt ampli del qual només som representants".

"Aquesta acta de diputat de JxSí no és de cap partit polític, no és de cap persona concreta, sinó que pertany a tots i cadascun dels més de 100.000 candidats inscrits a JxSí i de les 1.628.714 persones que van votar aquesta candidatura", afegeix el comunicat que ha llegit Turulll.

Per al grup parlamentari, "no hi ha justificació possible per reduir el nombre de representants", que des d'avui passa de 62 a 61 diputats.

Malgrat la pressió de JxSí i del PDeCAT, Gordó, investigat judicialment pel cas del 3%, ha presentat aquest matí al registre del Parlament l'escrit pel qual comunica que abandona el seu grup per passar a ser diputat no adscrit.

Gordó també va comunicar ahir que abandonava el PDeCAT i avui ha seguit els seus passos la seva mà dreta, la presidenta de la comissió econòmica del partit, Teresa Pitarch, que ha abandonat la formació encara que manté el seu càrrec de presidenta de l'Institut Català de les Dones de la Generalitat. EFE

Temas

Comentarios

Lea También