Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La interventora de la Generalitat certifica que es van bloquejar els 6,2 milions que s'havien de destinar a l'1-O

L'informe és una de les proves que ha aportat la defensa dels consellers a l'Audiència Nacional davant la imposició de la fiança per aquest mateix import

ACN

Whatsapp
Dues piles de paperetes del referèndum amb el Sí i el No a l'EOI Drassanes de Barcelona. FOTO: ACN

Dues piles de paperetes del referèndum amb el Sí i el No a l'EOI Drassanes de Barcelona. FOTO: ACN

Els 6,2 milions d'euros que el pressupost de la Generalitat del 2017 preveia destinar a 'Organització, gestió i seguiment de processos electorals' es van bloquejar i per tant no es van arribar a gastar. Així ho explica la interventora general del Govern, Rosa Vidal, en un certificat que els advocats dels consellers han entregat a l'Audiència Nacional juntament amb les al·legacions, després que la jutge Carmen Lamela hagi imposat una fiança per un import de 6,2 milions al president Carles Puigdemont i els consellers destituïts. El certificat, amb data 31 d'octubre i al qual ha tingut accés l'ACN, assegura que cap partida d'aquest programa dels pressupostos no es va fer servir per al referèndum perquè el TC havia resolt que fer-ho era inconstitucional.

La interventora exposa que, dels 6,2 milions d'euros consignats al programa 132 del pressupost de la Generalitat -d'Organització, gestió i seguiment de processos electorals-, només es van comptabilitzar compromisos de depesa per un import de 25.521 euros. D'aquests, 19.366 es van gastar al febrer i 6.181, al juny. En tots dos casos, les despeses corresponen al manteniment "ordinari i evolutiu d'un sistema informàtic" que no tenia res a veure amb l'1-O, tal com assegura Vidal. 

En l'informe, la interventora recorda que el 5 de juliol el Tribunal Constitucional va declarar inconstitucional i nul·la la disposició addicional 40 de la llei dels pressupostos, de manera que les partides del programa 132 eren "inconstitucionals" si es destinaven a l'organització del referèndum. "A la vista d'aquesta sentència, la intervenció general va realitzar les actuacions necessàries per al bloqueig de qualsevol ús i execució de les partides pressupostàries mencionades a partir d'aquest moment", subratlla.

Temas

Comentarios

Lea También