La justícia belga demana a Espanya més informació sobre les presons i el procés

La jutge Carmen Lamela preveu respondre aquest mateix dijous el requeriment enviat a l'Audiència Nacional

16 noviembre 2017 16:18 | Actualizado a 16 noviembre 2017 16:21
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La justícia belga, que ha citat aquest divendres Puigdemont i la resta de consellers que són a Brussel·les, ha demanat informació penitenciària i judicial a l'Audiència Nacional, segons han confirmat a l'ACN fonts oficials de l'òrgan jurisdiccional. La informació, sol·licitada de cara a la vista judicial de divendres davant la Cambra del Consell, serà contestada aquest mateix dijous. Entre la informació requerida a la jutge Carmen Lamela hi ha elements relacionats amb el sistema penitenciari espanyol com ara el règim intern de les presons o en quins centres ingressarien els processats si són lliurats a les autoritats espanyoles, segons han explicat a l'ACN fonts jurídiques. També se sol·liciten detalls sobre fets continguts en l'ordre de detenció europea emesa. Les fites del procés independentista, quines resolucions aprovades pel Govern vulneren la llei o quins delictes haurien comès suposadament els acusats són alguns dels detalls que es reclamen a la justícia espanyola, segons les mateixes fonts.

Aquestes assenyalen també que s'ha requerit informació sobre el procediment judicial espanyol. Quin jutge instrueix la causa, si se'ls prendria declaració en arribar o si l'Audiència Nacional és un tribunal ordinari són alguns dels aspectes demanats per la justícia belga. Per la seva banda, la Fiscalia de Brussel·les rebutja fer cap comentari al respecte abans de la vista judicial. 

El president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig, cessats pel govern espanyol, estan citats a declarar aquest divendres al migdia, quan se celebrarà la vista amb el jutge que ha de decidir sobre l'ordre de detenció europea emesa per les autoritats espanyoles. Fonts de la Fiscalia federal de Bèlgica han explicat que la decisió del jutge no es farà pública, necessàriament, aquell mateix dia, ja que pot deliberar durant diverses jornades.

Comentarios
Multimedia Diari