Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

"La llei del referèndum serà "suprema" i prevaldrà sobre qualsevol norma"

La llei estipularà que el poble de Catalunya és un subjecte polític amb dret a exercir el dret a decidir

Europapress

Whatsapp
Imatge general de l'acte de presentació de la llei del referèndum a l'auditori del Parlament. Foto: Maria Belmez/ACN

Imatge general de l'acte de presentació de la llei del referèndum a l'auditori del Parlament. Foto: Maria Belmez/ACN

La llei amb que el Govern es preveu convocar el referèndum serà "suprema" i prevaldrà sobre qualsevol altra norma que pugui contradir-la, amb l'objectiu de garantir la seguretat jurídica de tots aquells càrrecs que col·laborin amb la consulta. 

Ho han explicat els diputats de JxSí Lluís Corominas i Jordi Orobitg en l'acte d'explicació del projecte davant els diputats del Parlament, en un acte a l'auditori de la Cambra catalana convocat per JxSí i la CUP, encara que no han assistit Cs, PSC, PP ni SíQueEsPot --alguns membres d'aquesta última coalició sí han assistit però no com a grup, sinó en representació de Podem i EUiA. 

Han detallat que la llei estipularà que el poble de Catalunya és un subjecte polític amb dret a exercir el dret a decidir, i que el Parlament actuarà a tot moment com a representant d'aquest poble i garant dels seus drets: "Amb aquesta llei s'estableix un règim jurídic excepcional per donar resposta a aquesta realitat i poder celebrar el referèndum vinculant". 

Temas

Comentarios

Lea También