Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La meitat dels infants amb altes capacitats pateixen assetjament escolar

La investigació s'ha presentat a la Universitat de Lleida i assenyala que un de cada tres casos detectats és greu

ACN

Whatsapp
Un niño hace los deberes para el colegio

Un niño hace los deberes para el colegio

Els experts alerten que la meitat dels infants amb altes capacitats patiran algun episodi d'assetjament durant la seva vida escolar, segons un estudi presentat aquest dissabte a la Universitat de Lleida (UdL).

L'estudi l'ha fet l'associació contra l'assetjament escolar NACE després d'entrevistar unes 300 famílies amb fills amb altes capacitats. Un de cada tres casos identificats és greu i la gran majoria es van detectar a casa i no a l'escola. Per això psicòlegs i famílies reclamen més formació i prevenció als centres educatius per frenar unes xifres que consideren "preocupants". La Fundació d'Ajut a Nens i Joves amb Altes Capacitats (FANJAC) de Lleida recorda que entre un 12 i un 15% dels infants tenen altes capacitats segons estudis a escala mundial tot i que el percentatge que es diagnostica és molt inferior.

Les conclusions de la investigació s'han presentat en una conferència organitzada per FANJAC a la sala d'actes del Rectorat de la UdL, amb l'autor de l'estudi, el psicòleg Josep Soler, el president de l'associació NACE, Javier Pérez Aznar, i l'experta en educació Carmen Cabestany.

Temas

Comentarios

Lea También