Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

La meitat dels nens russos i ucraïnesos adoptats a Catalunya tenen el trastorn alcohòlic fetal

Així ho assenyala un estudi pioner impulsat per la Generalitat, que ha detectat que només el 20% presenta la manifestació més greu d’aquests trastorns, la síndrome alcohòlica fetal 
 

EFE

Whatsapp
Imagen de archivo. EFE

Imagen de archivo. EFE

L’estudi el va presentar ahir  l’Institut Català d’Acollida i Adopció i la Subdirecció General de Drogodependències de Catalunya. Els TEAF agrupen «un conjunt d’anomalies físiques, mentals, conductuals i cognitives que un individu pot presentar quan ha estat exposat a l’alcohol durant el seu desenvolupament prenatal», és a dir, quan la mare ha consumit alcohol durant l’embaràs, va explicar el sotsdirector general de drogodependències, Joan Colom.

A l’estudi han participat tres hospitals catalans: el Clínic, el de la Vall d’Hebron i Sant Joan de Déu; els equips especialitzats dels quals han diagnosticat una mostra de 162 nens i nenes adoptats a Catalunya entre el 1985 i el 2015 procedents de Rússia i Ucraïna.

La investigació va concloure  que el 50% d’aquests nens i nenes presenten un TEAF i un 20,4% pateixen de Síndrome Alcohòlic Fetal (SAF), que és la manifestació més greu d’aquest tipus de trastorns.

Tres tipus d’anomalies

D’una altra banda, el 16% presenten la forma parcial de SAF, un 11,1% va ser diagnosticat amb trastorn del neurodesenvolupament relacionat amb l’alcohol i a un 1,2% se li van detectar defectes de naixement compatibles amb l’exposició prenatal a l’alcohol.

Colom va assenyalar que els menors amb aquest tipus de trastorns presenten tres tipus d’anomalies: malformacions morfològiques (en especial crani-facials), retard en el creixement i alteracions del sistema nerviós central, expressades com a alteracions cognitives, conductuals, de socialització i d’aprenentatge.

Temas

  • catalunya
  • societat
  • adopcions
  • russia
  • ucraïna

Comentarios

Lea También