La prefectura dels Mossos reuneix els seus comandaments per informar-los de l'operatiu d'aquest diumenge

L'ordre del TSJC per a l'1-O és que els Mossos, juntament amb la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, han d'impedir, fins a l'1 d'octubre, la utilització de locals o edificis públics

29 septiembre 2017 10:30 | Actualizado a 29 septiembre 2017 10:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La prefectura dels Mossos d'Esquadra es reuneix amb comissaris i comandaments aquest divendres des de les 11 hores en les dependències del Complex Central a Sabadell (Barcelona) per informar de l'operatiu de l'1-O, han informat a Europa Press fonts coneixedores. 

El dispositiu Àgora dels Mossos per a l'1-O està activat en el seu màxim nivell des del 20 de novembre, i això comporta que s'hagi activat també tots els agents que treballen en els serveis centrals --els d'investigació i especialitzats--, amb torns de 12 hores i d'uniforme. 

Aquest operatiu preveu l'ampliació dels torns horaris de moltes de les unitats, després que ja es fes en les unitats antiavalots (Brigada Mòbil i Recursos Operatius). 

L'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per a l'1-O és que els Mossos, juntament amb la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, han d'impedir, fins a l'1 d'octubre, la utilització de locals o edificis públics --o d'aquells en els quals es presti qualsevol tipus de servei públic-- per a la preparació de la celebració del referèndum. 

La magistrada ordena als Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional actuar conjuntament prestant-se en tot moment a l'auxili i suport necessari que faci possible l'estricte compliment del que es disposa en l'article 46.2 de la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat i en l'article 2.3 a) Decret 770/2017 de 28 de juliol. 

Fonts consultades per Europa Press asseguren que després d'haver rebut aquest dimecres l'ofici del TSJC sobre com actuar, en principi no està prevista cap altra reunió de coordinació entre els cossos policials.

JUNTA DE SEGURETAT 
Aquest dijous, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va convocar la Junta de Seguretat de Catalunya, màxim òrgan de coordinació en matèria de seguretat, a la qual va assistir, a més del conseller Joaquim Forn, el secretari d'Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, i el delegat del Govern espanyol, Enric Millo, però en la trobada no es van abordar qüestions tècniques del dispositiu.

Sobre el dispositiu, el conseller d'Interior, Joaquim Forn, malgrat indicar que compliran l'ordre judicial, va assegurar davant la premsa que prevaldrà la convivència i la seguretat ciutadana abans de res. 

El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha expressat la seva preocupació i la necessitat de ser especialment acurat i exigent en l'aplicació de les mesures, sobre la base dels principis d'oportunitat, proporcionalitat i congruència.  

Comentarios
Multimedia Diari