Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Catalunya Periodista

La vista sobre l'euroordre contra Puigdemont serà el 29 d'octubre

La defensa de l'expresident havia al·legat que té protecció com a eurodiputat electe de JxCat

ACN

Whatsapp
El portaveu de la fiscalia de Brussel·les, Denis Goeman, durant la roda de premsa sobre l’euroordre de Puigdemont, el 18 d’octubre del 2019. FOTO: ACN

El portaveu de la fiscalia de Brussel·les, Denis Goeman, durant la roda de premsa sobre l’euroordre de Puigdemont, el 18 d’octubre del 2019. FOTO: ACN

La primera vista judicial sobre l'euroordre contra l'expresident Carles Puigdemont serà el 29 d'octubre, després que el jutge instructor hagi descartat la seva immunitat com a eurodiputat. La Fiscalia de Brussel·les ha afirmat que el tribunal de primera instància, la Chambre du Conseil, escoltarà els arguments de les parts aquell dia i fixarà una data per decidir sobre la petició d'extradició d'Espanya. El jutge d'instrucció ha conclòs que Puigdemont no gaudeix d'immunitat europarlamentària després de verificar-ho amb "les autoritats competents" i ha permès que el procediment continuï, segons la fiscalia.

"El jutge d'instrucció ha estimat que el procediment pot continuar", ha dit el portaveu de la fiscalia, recordant que la Chambre du Conseil s'haurà de pronunciar igualment sobre les al·legacions de les parts.

El portaveu de la fiscalia no ha aclarit si, a més de consultar amb la justícia espanyola sobre la immunitat de Puigdemont, el jutge d'instrucció ha preguntat al Tribunal de Justícia de la Unió Europea al respecte, donat que té un cas pendent en aquesta instància sobre la seva condició o no d'eurodiputat.

El líder de JxCat va guanyar les eleccions europees a Catalunya a finals de maig, però les autoritats espanyoles no li van permetre que jurés la Constitució a distància, tràmit necessari a l'Estat per esdevenir membre de l'Eurocambra.

Activació de l'euroordre

El jutge instructor espanyol, Pablo Llarena ha enviat les transcripcions requerides per Bèlgica "abans de l'esperat", segons ha confirmat la Fiscalia de Brussel·les.

Així, el dijous al matí Puigdemont es va presentar voluntàriament davant la policia federal de Brussel·les, va ser arrestat i va passar a disposició judicial, tal com marca el procediment d'euroordres.

Un jutge d'instrucció va interrogar l'expresident però va interrompre la vista al final de la tarda per "fer algunes verificacions". Un cop fetes, ha estimat que el procés podia continuar passant el cas al tribunal de primera instància i ha deixat en llibertat condicional a Puigdemont.

D'acord amb el procediment, un cop s'hagi pres una decisió els advocats poden apel·lar tant al tribunal d'acusació, primer, com al de cassació.

Temas

Comentarios

Lea También