L'advocat de Puigdemont demana a Merkel que aclareixi que rebutja extradicions polítiques

Afirma que l'euroordre de detenció l'ha d'autoritzar la ministra de Justícia alemanya

29 marzo 2018 08:21 | Actualizado a 29 marzo 2018 08:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'advocat  alemany de Carles Puigdemont, Wolfgang Schomburg, ha demanat al govern que encapçala Angela Merkel que confirmi "sense demora" que Alemanya no concedeix extradicions polítiques, segons informa el diari 'Süddeutsche Zeitung'. El rotatiu afirma en l'edició digital que la Llei d'assistència mútua internacional estableix que cal una aprovació política per a l'euroordre de detenció dictada per la justícia espanyola, amb independència de la decisió que prengui el tribunal que decidirà si admet o no a tràmit el cas d'extradició sobre Puigdemont.

Tenint en compte la importància del cas, subratlla el mitjà, l'advocat de Puigdemont ha explicat que l'autoritat política que ha d'aprovar la sol·licitud és la ministra de Justícia, Katarina Barley. El diari alemany subratlla que Schomburg és "un dels millors experts del món" en dret penal internacional, i recorda que ha estat jutge federal a Karlsruhe, que va ser elegit per l'Assemblea General de l'ONU com a primer jutge penal alemany davant un tribunal penal internacional –va exercir en el cas de Iugoslàvia a l'Haia i de Rwanda a Arusha. 

Schomburg ha dit al 'Süddeutsche Zeitung' que cal "posar fi" al procediment d'extradició i que no es pot deixar que "conflictes espanyols" es desenvolupin "en territori alemany".

Comentarios
Multimedia Diari