L'advocat de Puigdemont diu que 'no hi ha alternativa' a comparèixer davant les autoritats finlandeses si és requerit

L'entorn de l'expresident de la Generalitat evita confirmar els seus propers passos per motius de seguretat

24 marzo 2018 11:23 | Actualizado a 24 marzo 2018 11:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, ha afirmat que "no hi ha alternativa" a comparèixer davant la policia finlandesa si és requerit.

"No he parlat aquest matí encara amb el president però és evident que sí, i el meu consell serà aquest [que comparegui davant les autoritats de Finlàndia], no hi ha una altra alternativa".

Així ho ha dit en una entrevista al programa 'El suplement' de Catalunya Ràdio, després que la policia d'aquest país emetés un comunicat confirmant que ja ha rebut l'ordre de detenció.

En declaracions a Rac 1, Alonso-Cuevillas ha afegit que si Puigdemont rep una citació de les autoritats finlandeses i el criden a declarar "per descomptat que així ho farà".

A l'advocat, però, no li consta que de moment hagi arribat cap requeriment. Consultades per l'ACN, fonts properes a Puigdemont han evitat confirmar els seus propers passos per motius de seguretat.

L'advocat ha explicat a Rac 1 que ara les autoritats de Finlàndia han de decidir si accepten l'euroordre o consideren que, com que Puigdemont és de viatge ocasional, pot tornar a Bèlgica i aleshores se sotmetria a la justícia belga. Alonso-Cuevillas ha defensat que Puigdemont "no ha defugit ni intentat escapar de les autoritats dels països que ha visitat". 

El lletrat ha afegit que Puigdemont "no és un pròfug" i "tothom sap on és". Alonso-Cuevillas ha manifestat que és complicat que Puigdemont torni a Catalunya: "Si torna, serà detingut i empresonat i dependrà d'esdeveniments polítics futurs".

Comentarios
Multimedia Diari