L'advocat de Sánchez: 'Al menys estarà quize dies a la presó'

18 octubre 2017 10:55 | Actualizado a 18 octubre 2017 11:02
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Jordi Pina, advocat del líder de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) Jordi Sánchez, ha assegurat que el seu client es troba "molt serè" després d'ingressar a la presó i que ell l'ha emplaçat a preparar-se per estar "molt temps" a la presó, ja que en el millor dels casos passarà entre reixes uns quinze dies.

En declaracions a Rac1, Pina, que ahir es va reunir amb Sánchez a la presó de Soto del Real on està ingressat per ordre de la jutge de l'Audiència Nacional que l'investiga per sedició, ha apuntat que és "pràcticament impossible" que Sánchez i el líder d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart passin empresonats menys de quinze dies.

Segons l'advocat, Sánchez es troba "molt serè", igual que quan va acudir a declarar davant l'Audiència Nacional "amb la maleta per si passava allò que finalment ha passat", i té la "convicció personal de no haver comès cap fet delictiu".

Pina ha explicat que va avisar el seu client que havia d'estar preparat per "estar-se molt de temps" a la presó, per "prudència" i per evitar donar-li "falses esperances".

El lletrat de Sánchez ha afirmat que intentarà tenir llest avui el recurs que presentarà davant la sala penal de l'Audiència de Barcelona perquè revoqui l'ordre de presó preventiva, però que és "pràcticament impossible" que els líders de l'ANC i Òmnium surtin de la presó en menys de quinze dies.

"Si la sala d'apel·lacions ens denega el recurs, llavors es complica i aniríem per a llarg", ha afegit Jordi Pina. 

Comentarios
Multimedia Diari