Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Catalunya Investigació

L’edició genètica d’embrions humans, aplicada en un estudi

Es vol investigar el desenvolupament embrionari i posar a punt una tècnica
per modificar el genoma

ACN

Whatsapp
La doctora Anna Veiga. FOTO: ACN

La doctora Anna Veiga. FOTO: ACN

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge i Dexeus Dona impulsen un projecte per estudiar el desenvolupament embrionari a través de l’edició genètica d’embrions humans. La tècnica CRISPR/Cas9 actua com unes tisores dirigides que modifiquen seqüències d’ADN o gens concrets.

Té potencial en el tractament de malalties causades per la mutació d’un sol gen, ja que pot fer-se servir per eliminar o reparar els gens mutats en els embrions i així evitar el naixement de nens amb patologies genètiques.

També és útil per estudiar la funció de gens en el desenvolupament embrionari. L’equip investigador està liderat per la doctora Anna Veiga.

És un projecte pioner a l’Estat. El projecte consisteix en la posada a punt de l’edició genètica per CRISPR/Cas9 en embrions humans per modificar alguns d’aquests gens i avaluar l’evolució dels embrions editats en les primeres etapes del desenvolupament embrionari. Els embrions humans que s’utilitzaran procedeixen de fecundació in vitro i cedits de forma voluntària a la investigació per part dels seus progenitors.

Una altra novetat és el mètode d’observació dels embrions. S’utilitzarà la tècnica de time lapse, que permet l’observació continua i en temps real dels embrions.

Temas

Comentarios

Lea También