Les ‘Santes’, emmanillades i Bonastre, de clàssiques

Mataró viu una nova diada de les Santes de gran nivell, amb uns Capgrossos en plena forma. Bonastre veu les clàssiques de Nens i Reus i la Colla Joves completa el quart 3de9f

23 julio 2018 14:36 | Actualizado a 24 julio 2018 11:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El diumenge casteller va centrar tota les mirades a la diada de les Santes de Mataró amb uns Capgrossos que van tornar a brillar a casa. Al Camp de Tarragona, Bonastre veu les clàssiques de vuit dels Xiquets de Reus i els Nens del Vendrell i la Colla Joves completa el 3de9 amb folre en solitari a la Riera de Gaià. 

Els dosos de nou es van convertir en els grans protagonistes de la diada de les Santes d’aquest 2018 a Mataró. Els Capgrossos de Mataró van ser els encarregats d’obrir la diada demostrant un gran domini sobre el 3de9 amb folre, que continua en la bona línia de l’any passat i l’executen gairebé a la perfecció.

A la segona ronda, els de la camisa blau marí encaraven el principal repte del dia, una 2de9 emmanillat que va provocar l’ovació de la plaça. El castell va tirar ràpidament amunt però va començar a entregirar-se relativament aviat. Amb els dosos col·locats, els problemes es van fer més evidents i les manilles i els quarts de l’estructura van haver de treballar de valent per poder-la carregar. 

Quan tothom donava per perdut el castell, els maresmencs van demostrar la bona dosi de confiança de la qual gaudeixen aquests darrers anys i van defensar fortes batzegades amb unes grans manilles que apuntalaven el castell. Amb l’alegria desfermada, els Capgrossos van decidir-se a atacar el segon gamma extra del matí: el 5de9 amb folre.

Els de la camisa blau marí però, no van aconseguir trobar un bon encaix en el folre del castell i van desmuntar-lo en dues ocasions amb sisens col·locats. Tot i perdre ronda, els Capgrossos van fer-ne una d’extra per descarregar un impecable 4de9 amb folre i anotar-se la primera tripleta de nou del curs. Van tancar amb un bon pilar de sis que ben aviat pujarà damunt un folre.

Els Castellers de Vilafranca van calcar l’actuació completada fa quinze dies al Pla de la Seu de Tarragona. Els verds van obrir plaça amb un 3de9 amb un folre reduït, pensat per pujar-lo un pis més la setmana vinent a Vilanova i la Geltrú. El castell es va executar de forma molt correcta, només un pèl tancat als pisos superiors.

A la segona ronda va arribar el torn de la torre de 9 emmanillada que es va completar excel·lentment, donant una molt millor versió de la vista a Tarragona. Després de descartar un possible atac al 5de9 amb folre, els vilafranquins van tancar amb un 4de9 amb folre força lent que va exigir un esforç extra als castellers dels pisos inferiors de l’estructura. Els de Toni Bach van tancar amb un pilar de set amb folre de postal. 

Els Minyons de Terrassa, per la seva banda, van arribar a Terrassa amb l’objectiu de completar la feina que els va quedar a mitges per la seva festa major, quan només van poder carregar el 2de9 amb folre i manilles. Però no van poder ser, tot i començar de la millor manera la seva diada.

Els malves van obrir plaça amb el primer 9de8 de l’any, especialment defensat al tres central. A la segona ronda va arribar l’atac al dos emmanillat. Les dues bases no es van trobar còmodes en cap moment i l’estructura només va poder aguantar fins poc després de l’aleta. Els terrassencs van tancar amb un 3de9 amb folre de postal i un vano de cinc.
Bonastre, la Riera i la Vilella 

Bonastre acollia la diada de festa major durant la tarda d’ahir. Els Nens del Vendrell hi completaven un molt bon 3de8, un 4de8 amb bona execució però incòmode als pisos superiors i 2de7 de postal, preparat per pujar damunt d’un folre per primer cop enguany el pròxim dijous, dia de Santa Anna, patrona del Vendrell.

Al seu costat, els Xiquets de Reus completaven el doblet d’actuacions del cap de setmana descarregant un 4de8 força lleig però que no va patir en cap moment, és enllà d’algun segon que no treballava en una posició còmoda. A la segona ronda completaven un 3de8 amb algun problema d’alçades i tancaven amb un 2de7 impecable. 

A la Riera de Gaià, la Colla Joves complia els objectius completant el 5de8, un treballat 3de9 amb folre a la segona ronda i el 2de8 amb folre. El pilar de sis que van alçar després només el van poder carregar.

A la Vilella Alta, els Brivalls de Cornudella descarregaven el 2de6, el 4de6 i el 3de6 amb el pilar i els Xiquets del Serrallo el 3 i el 4de6 i el 4de6 amb el pilar.

Comentarios
Multimedia Diari