Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les ambulàncies podran enviar informació del pacient a l'hospital abans d'arribar

Disposen d'un nou software per enviar informació del pacient a l'hospital abans que arribi el vehicle, fet que permet als metges estar preparats per atendre'l amb més rapidesa i efectivitat
 

EFE

Whatsapp
Imatge d'arxiu d'una ambulància del SEM. FOTO: DT

Imatge d'arxiu d'una ambulància del SEM. FOTO: DT

Les ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) de Catalunya disposen d'un nou software per enviar informació del pacient a l'hospital abans que arribi el vehicle, fet que permet als metges estar preparats per atendre'l amb més rapidesa i efectivitat.

La nova tecnologia, denominada Estació Clínica d'Emergències (ECE), envia les constants vitals i les lesions dels pacients crítics als hospitals abans que arribi l'ambulància i també permet que els informes assistencials del SEM es facin en format digital sobre tabletes, per la qual cosa, segons ha informat el SEM, fa que "siguin més minuciosos, complets i segurs".
La nova tecnologia possibilita que l'informe digital del SEM quedi guardat en la història clínica, i pugui ser consultat tant pels metges i infermers del sistema de salut com pel propi pacient, a través de 'La meva Salut'. En els casos de pacients crítics o de codis d'emergència (ictus o infart), els professionals del SEM poden enviar l'informe telemàticament a l'hospital de destí.

Segons el SEM, aquesta comunicació de dades clínics és especialment útil quan el temps de trasllat és llarg, ja que permet que els metges i infermers de l'hospital tinguin coneixement de les condicions en que es troba el pacient que està a punt d'arribar, i puguin accedir a la seva història clínica i començar a treballar el cas.

A més, el SEM ha previst que en els pròxims mesos, en els casos d'ictus, des de l'ECE es pugui fer una videoconferència a tres bandes, connectant als tècnics en emergències sanitàries (TES) del SEM que atenen al pacient amb el neuròleg de guàrdia i amb el 061 CatSalut Respon, que coordina i activa el codi ICTUS.

La intenció és reduir el temps transcorregut entre la detecció de l'ictus i l'inici del tractament, i es podrà decidir el destí hospitalari més adequat, segons la gravetat que present l'afectat.

Durant els últims mesos, aquesta nova tecnologia s'ha anat desenvolupant progressivament en les regions sanitàries de Barcelona ciutat, l'Àrea Metropolitana Nord i Sud, les comarques de Girona i, des del passat 7 de novembre, en la Catalunya Central.

Això significa el 72 % de les unitats del SEM, que ja han generat uns 450.000 informes assistencials digitals.
El SEM preveu que a principi de l'any vinent l'ECE s'incorpori a les ambulàncies de Lleida, Alt Pirineu, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, amb la qual cosa arribarà a la totalitat del territori català

Temas

Comentarios

Lea También