Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les infermeres catalanes demanen mesures urgents per garantir l'atenció a l'escola

Col·legis oficials i associacions del sector reclamen que els infants "tinguin accessible una infermera a l'escola" en funció de les necessitats de cura

Diari de Tarragona

Whatsapp
Les infermeres catalanes demanen mesures urgents per garantir l'atenció a l'escola

Les infermeres catalanes demanen mesures urgents per garantir l'atenció a l'escola

Les infermeres catalanes reclamen als departaments de Salut i Educació mesures urgents per garantir l'atenció sanitària a l'escola. En un posicionament conjunt, els col·legis oficials i associacions del sector demanen que els infants "tinguin accessible una infermera a l'escola" en funció dels seus requeriments de cura i denuncien que actualment "no es contemplen les necessitats actuals i els recursos són totalment insuficients". Les infermeres demanen començar per l'atenció a infants en escoles d'educació especial i en aquelles escoles ordinàries amb suports intensius per a l'escolarització inclusiva (SIEI) i anar incrementant la dotació fins assolir les recomanacions de la ràtio internacional d'aquestes professionals a les escoles.

Els col·legis i associacions d'infermeres veuen "fonamental" que s'incorpori aquesta professional als equips d'assessorament i orientació psicopedagògic (EAP) que donen suport als professors i centres educatius en la resposta a la diversitat de l'alumnat i en relació als alumnes que presenten necessitats educatives especials i a les seves famílies.

En el posicionament conjunt, demanen abordar com s'han de respondre als requeriments de cures i apunten que "probablement seria un greu error fragmentar l'atenció a la salut dels escolars creant una xarxa paral·lela i desvinculada de l'Atenció Primària de Salut", que té la responsabilitat de vetllar per la salut comunitària de la qual l'escolar és una part fonamental.

Temas

Comentarios

Lea También