Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Les llars catalanes unipersonals fregaran el milió i seran el 28,5% l´any 2036

Les comarques del litoral són les que experimentaran més creixement en el nombre de llars

Whatsapp

El nombre de llars formades per una sola persona a Catalunya creixerà fins als 958.352, amb un augment de 236.000 respecte als actuals, i representaran un 28,5% del total, segons les projeccions demogràfiques que ha fet avui l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat).

Segons aquestes projeccions, el nombre de llars augmentarà a Catalunya fins als 3,37 milions el 2036, unes 406.000 més que els que hi ha actualment, encara que els seus components disminuiran fins a una mitjana de 2,32 persones per llar, una xifra similar a la que tenien ja el 2011 països com Àustria, Bèlgica o Regne Unit.

L’Idescat estima que el principal increment fins a 2036 es donarà a les llars unipersonals, mentre que les llars de 2 persones seguiran sent les més freqüents a Catalunya (1 de cada 3), amb una previsió d’1,16 milions, mentre que les famílies formades per 3 persones augmentaran moderadament (21.000 llars) i cada vegada tindran menys pes dins del conjunt de les llars, fins al punt que es preveu que a partir de la tercera dècada d’aquest segle seran menys d’1 de cada 5.

Les llars formades per 4 o més persones disminuiran en unes 68.000, i l’estimació és que n’hi hagi unes 600.000 el 2036.

Els principals increments relatius de les llars es produiran en el litoral (a les comarques que van del Baix Camp a la Selva) i a l’àmbit Metropolità (excepte al Baix Llobregat), a més del Gironès, el Segrià i el Pla de l’Estany. Per contra, a l’interior i als Pirineus tendeixen a localitzar-se les comarques amb descensos al nombre de llars o amb menors creixements.

Segons l’Idescat, el creixement demogràfic i el canvi en l’estructura per edats de la població expliquen les dues terceres parts de l’augment del nombre de llars entre 2016 i 2036 i el terç restant s’explica per la tendència de la població a residir en llars de menys persones. Les llars més grans, les formades per 5 i més persones, han estat les úniques que han disminuït fins i tot durant la primera dècada d’aquest segle i l’Idescat preveu que continuaran baixant durant els pròxims anys, fins a una xifra de 134.109 llars el 2036, que representaran un 4% de les llars catalanes.

Temas

Comentarios

Lea También