L’espoli del Palau de la Música tindrà avui sentència

Vuit anys després de destapar-se l’escàndol i a dos dies de la constitució del Parlament, es coneixerà el desenllaç de la causa en què CDC figura com a responsable civil a títol lucratiu

15 enero 2018 09:22 | Actualizado a 15 enero 2018 09:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Audiència de Barcelona notificarà avui la sentència de l’espoli del Palau de la Música, destapat el 2009, pel qual el fiscal demana 14 anys de presó per al saquejador confés Fèlix Millet, i vuit per a l’extresorer de CDC Daniel Osàcar, acusat de cobrar comissions de Ferrovial a través de la institució. La secció desena de l’Audiència de Barcelona, presidida per la magistrada Montserrat Comas d’Argemir, ha convocat els acusats, els seus advocats i la resta de parts avui, a les 9.30 hores, a la sala de vistes del Tribunal del Jurat del Palau de Justícia per lliurar-los la sentència en mà.

La sentència d’aquesta macrocausa, en la qual CDC figura com a responsable civil a títol lucratiu,  es coneixerà vuit anys i mig després que els Mossos d’Esquadra irrompessin, el 23 de juliol de 2009, al Palau de la Música.

Un mes després de l’escorcoll policial del Palau, Millet i Montull van confessar haver-se endut 3,3 milions d’euros del Palau, xifra que des d’aleshores no va parar de créixer –fins als més de 30 milions d’euros–, alimentada per noves troballes que van destapar un desviament sistemàtic de fons públics i privats per a tota mena de despeses particulars, des del servei domèstic de tota la família al casament de les seves filles i viatges de luxe.

Durant el judici, que va començar el març del 2017, els saquejadors confessos Fèlix Millet i Jordi Montull van admetre, en un pacte amb la Fiscalia per aconseguir una rebaixa de condemna, que van fer arribar a CDC, a través del Palau, comissions del 4% de la constructora Ferrovial, a canvi de l’adjudicació d’obra pública durant l’etapa que la Generalitat estava presidida per Jordi Pujol. En les seves conclusions, el fiscal Emilio Sánchez-Ulled, que després del judici va abandonar temporalment el ministeri públic, va sostenir que el Palau va servir de «canonada» per canalitzar el pagament de comissions il·legals de Ferrovial a CDC, formació reconvertida en el PDeCAT, i avui al grup parlamentari de Junts per Catalunya. 

El fiscal va reduir la petició de penes per a Millet i Montull en reconèixer-los els atenuants de disminució del dany i de confessió. Així, Millet i Montull, per a qui la Fiscalia demanava inicialment penes de 27 anys i mig de presó, afronten una petició fiscal de 14 anys i nou mesos i de 10 anys i deu mesos.

Pat Millet, germana de Fèlix Millet, avisà ahir, en declaracions a Rac1, que el seu germà «guarda molts secrets» i pronosticà que si entra a la presó «durarà quinze dies», en el sentit que empitjoraria la seva precària salut.

Comentarios
Multimedia Diari