L'independentisme culmina la seva manifestació al crit de 'Votarem'

Aquest any, la mobilització consistia a omplir de dalt a baix el Passeig de Gràcia i el carrer Aragó, formant una gran creu amb aquestes dues grans artèries perpendiculars, per simbolitzar un signe positiu a favor de "la democràcia i la llibertat"

11 septiembre 2017 16:07 | Actualizado a 11 septiembre 2017 16:25
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La manifestació independentista convocada amb motiu de la Diada de l'11 de setembre al centre de Barcelona ha completat el seu recorregut aquesta tarda, entre crits a favor del referèndum convocat per a l'1 d'octubre i suspès pel Tribunal Constitucional: "Votarem, vulguin o no vulguin".

Aquest any, la mobilització consistia a omplir de dalt a baix el Passeig de Gràcia i el carrer Aragó, formant una gran creu amb aquestes dues grans artèries perpendiculars, per simbolitzar un signe positiu a favor de "la democràcia i la llibertat".

L'ANC, entitat organitzadora de les manifestacions de la Diada des de 2012, ha assegurat que els inscrits en la mobilització d'aquest any -anunciada com "la Diada del sí" a la independència, a tres setmanes de l'1 d'octubre-, s'aproximen al mig milió de persones.

Sobre les cinc de la tarda, la mobilització s'ha iniciat amb un minut de silenci en memòria de les víctimes dels atemptats gihadistes d'aquest estiu a Barcelona i Cambrils (Baix Camp).

L'Orfeó Català ha interpretat l'himne català, "Els Segadors", i a continuació el grup musical Els Amics de les Arts han prosseguit amb "Louisiana o els camps de cotó".

A les simbòliques 17.14 hores, les pancartes gegants desplegades en cadascun dels quatre extrems de la manifestació -amb els lemes "Pau i llibertat", "Referèndum és democràcia", "Sí"- han començat a avançar cap al punt de confluència: la cruïlla entre Passeig de Gràcia i el carrer Aragó.

Mentre avançaven les lones, de 16 metres d'ample per 16 de llarg i que s'obrien pas entre centenars d'estelades, crits d'"Independència" i "Votarem" i algun castell humà, els manifestants havien d'enfundar-se la samarreta oficial verd fluorescent distribuïda per l'ANC, en homenatge als voluntaris que els últims anys han col·laborat en la celebració de les mobilitzacions de l'11 de setembre.

A la plaça Catalunya, en un dels extrems de la mobilització, es troba la fila zero d'autoritats, on s'ubiquen, entre altres, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i altres cares visibles del sobiranisme.
Justament a la plaça Catalunya, el president de l'ANC, Jordi Sánchez, i altres màxims representants d'entitats sobiranistes pronunciaran a continuació els seus discursos per posar punt final a la mobilització.

Comentarios
Multimedia Diari