L’independentisme tenyeix les presons amb llaços grocs

Les entitats sobiranistes han convocat una gran manifestació per al 14 de juliol a Barcelona, per reclamar la llibertat dels presos

04 julio 2018 10:59 | Actualizado a 04 julio 2018 11:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Oriol Junqueras, Quim Forn, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Dolors Bassa i Carme Forcadell seran rebuts pels independentistes amb sengles manifestacions davant de les presons de Lledoners (Barcelona) i pujos de les Basses (Girona), on seran avui traslladats.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i l’associació que agrupa els familiars dels presos van cridar ahir els secessionistes a mobilitzar-se davant les presons per donar suport als processats i reclamar la seva posada en llibertat.

A més, les entitats sobiranistes han convocat una gran manifestació per al 14 de juliol a Barcelona. «L’acostament no és cap gest polític ni cap concessió», va assegurar el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, «només s’està complint amb el que fixa la llei», va afegir, en línia amb el que va afirmar el Govern català quan va menysprear la decisió de Moncloa i es va negar a valorar-la com un gest de bona voluntat per crear un clima favorable de cara a la reunió de Sánchez i Torra de dilluns. «No és cap contrapartida», va assegurar la consellera Elsa Artadi.

La manifestació davant la presó de Llenoders consistirà en una marxa des de la localitat de Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona). Quan siguin traslladats Forn, Rull i Turull, els independentistes repetiran la protesta. «Us volem a casa, no a prop de casa», és el lema de la mobilització, amb la qual intenten pressionar el Govern, dies abans de la reunió a la Moncloa.

Mentrestant, s’esperen accions de protesta dels autodenominats Comitès de Defensa de la República (CDR). S’ha especulat fins i tot que podrien intentar bloquejar el pas dels furgons policials. 

Referent a això, l’Executiu català va afirmar ahir que no posarà «límits» a les mobilitzacions, sempre que siguin pacífiques. No obstant això, els familiars dels presos van fer una crida als CDR perquè no bloquegin cap via, per tal de garantir que el trasllat es faci efectiu i amb seguretat. De moment, i per escalfar motors, els accessos a la presó de Lledoners van aparèixer ahir plens de llaços grocs i pintades a favor dels presos. 

El color groc tenyia el quilòmetre de distància que hi ha entre la sortida de la carretera C-55 i l’accés al centre penitenciari barceloní, amb pintades i amb llaços col·locats en els marges de la carretera, tant en tanques de protecció com a arbres, i també entre la mala herba. La calçada, així mateix, estava plena de pintades de suport als dirigents presos: ‘Llibertat presos polítics’, ‘Benvinguda república’, ‘Us volem a casa lliures’.

L’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) ha demanat també que no s’obstaculitzin les carreteres ni els accessos als centres penitenciaris catalans durant el trasllat dels presos sobiranistes a presons de Catalunya.

En un comunicat, l’ACDC ha indicat que davant el trasllat dels presos sobiranistes «és millor, de moment, no acostar-se a les vies d’accés ni als centres penitenciaris per poder fer els trasllats amb tranquil·litat i màxima seguretat». «En dies d’incertesa el més important és mantenir la calma i sempre vetllar pel benestar dels presos», ha afegit aquesta entitat.

Comentarios
Multimedia Diari