Marta Pascal (PDeCAT): 'No tinc la confiança del president Puigdemont'

L'actual coordinadora fa un pas enrere després de la pugna amb els crítics i no optarà a un nou mandat

21 julio 2018 18:10 | Actualizado a 21 julio 2018 19:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Marta Pascal llença la tovallola. La fins ara coordinadora general de l’PDeCAT, Marta Pascal, va justificar ahir la seva renúncia a seguir liderant el partit pel fet que l’expresident Carles Puigdemont ja no compta amb ella: «No pot ser que no tingui la confiança de Puigdemont».

Així ho va afirmar Pascal en una breu compareixença sense preguntes a la sala de premsa del Palau de Congressos de Catalunya, on se celebra l’Assemblea Nacional del PDeCAT, en què va anunciar formalment que renuncia a encapçalar la candidatura a la direcció del partit, després de dies de pressions del sector crític i del mateix Puigdemont.

Acompanyada pel gruix de dirigents que l’han acompanyat en la direcció executiva -entre ells David Bonvehí, que es perfila com a pròxim president del PDeCAT, Maria Senserrich, Montserrat Candini i Ferran Bel-, a més dels homes forts del partit a Madrid, Carles Campuzano i

Jordi Xuclà, Pascal va exposar la principal raó que l’ha portat a fer el pas enrere que demanaven els crítics. «Volem un partit gran, on tots sumin, on no sobri absolutament ningú. Però és evident que la coordinadora general del PDeCAT no pot ser que no tingui la confiança del president Carles Puigdemont. I jo no la tinc, com és evident», va sentenciar.

Per això, Marta Pascal va anunciar ahir la seva decisió de «renunciar a un nou mandat» com a màxima dirigent del PDeCAT, si bé va demanar a Bonvehí i a tot el seu equip que «segueixin en la direcció».

Pascal, que va assumir la coordinació general del PDeCAT fa just dos anys, al congrés fundacional del partit hereu de CDC, també va assegurar que seguirà sent «fidel al partit» que l’hi ha «donat tot» en la seva trajectòria política.

En aquest moment li «van encarregar fer un partit modèlic i exemplar» i, tot i les «moltes dificultats», es va mostrar «molt orgullosa de la feina feta» durant aquest temps.

Torra nega divisions

Per la seva part, el president de la Generalitat, Quim Torra, abans de  saber que Pascal renunciava a seguir liderant el partit, va negar que hi hagi divisions al PDeCAT i va defensar que el partit acabi confluint amb la iniciativa que impulsa al costat de l’expresident Carles Puigdemont, la Crida Nacional per la República.

En declaracions als mitjans ahir en la seva visita a la Festa del Renaixement de Tortosa, va dir que comparteix l’objectiu del PDeCAT de «fer efectiva la República» i va reivindicar que la formació ha aprovat incorporar aquest objectiu en la seva ponència política. 

Així mateix, va sostenir que el PDeCAT i la Crida Nacional són «dues iniciatives que han d’acabar confluint», encara que reconeix que són dues formacions independents. «Aquest país ha de ser capaç d’avançar en la unitat, retrobar-se en la unitat», va reclamar, i va assegurar que la Crida Nacional és una eina per sumar diferents maneres de pensar amb l’objectiu de materialitzar la independència. 

Per això, va dir esperar que l’Assemblea Nacional que el PDeCAT celebra aquest cap de setmana «serveixi per sumar confluències i per fer més fortes els instruments que han de portar aquest camí cap a la llibertat i fer efectiva la República». 

Comentarios
Multimedia Diari