Marxes en dimecres, dijous i divendres per respondre a la sentència del Suprem

Riudoms. Elisenda Paluzie, presidenta de L'Assemblea Nacional Catalana (ANC), assegura que treballen per fer "mobilitzacions populars i massives que trenquin amb la normalitat"

ACN

Whatsapp
Elisenda Paluzie. FOTO: ACN

Elisenda Paluzie. FOTO: ACN

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) té previst convocar les cinc marxes "populars i massives" en dimecres, dijous i divendres en funció del dia que es faci pública la sentència del Tribunal Suprem.

Les mobilitzacions recorreran 100 quilòmetres des de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona i acabaran de confluir a Barcelona. La presidenta l'ANC, Elisenda Paluzie, que participa aquest dissabte del ple del secretariat a Riudoms (Baix Camp), ha assegurat que el "país estarà a l'alçada" i que hi haurà una "forta reacció" un cop se sàpiga la resolució judicial. "Estem treballant perquè hi hagi unes mobilitzacions populars i massives que trenquin amb la normalitat", ha afegit.

De fet, Paluzie ha subratllat que gestionaran les mobilitzacions amb "flexibilitat" perquè preveuen una sentència condemnatòria. I en aquest sentit, no ha concretat quines vies tenen previst col·lapsar amb l'acció de 'Marxes per la Llibertat' que van anunciar aquest divendres. "Volem que sigui una mobilització popular, massiva i, d'alguna manera, disruptiva que trenqui amb la normalitat perquè no podem viure amb normalitat aquesta sentència", ha expressat Paluzie.

La presidenta de l'ANC ha insistit que inicien "un cicle de mobilitzacions de lluita no violenta, de desobediència i de no acceptació de la resolució del Suprem". "L'onada de repressió i regressió democràtica és enorme. Seguirem lluitant per allò que volen que deixem de lluitar que és la independència del nostre país", ha sentenciat.

A banda de les marxes, Paluzie ha apuntat que també es convocaran concentracions el dia del judici, manifestacions i que seguiran amb les campanyes com les de consum estratègic. A la vegada, ha dit que s'implicaran si hi ha eleccions en institucions del país o "enfortiran" els sindicats nacionals.

Temas

Comentarios

Lea También