Més de 30 produccions amb segell català passaran per la 22a edició del Festival de Màlaga

'7 raons per fugir', 'Staff only', 'Els dies que vindran' i 'Litus' són les pel·lícules catalanes a competició

07 marzo 2019 12:13 | Actualizado a 15 marzo 2019 09:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El Festival de cinema de Màlaga celebrarà la seva 22edició, del 15 al 24 de març, i tindrà de nou un fort accent català amb més d'una trentena de produccions que es projectaran enguany. '7 raons per fugir', d’Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras; 'Staff only' de Neus Ballús; 'Els dies que vindran', de Carlos Marqués Marcet i 'Litus', de Dani de la Orden, són les pel·lícules catalanes a competició. En el terreny del documental, també hi competeixen 'Baracoa' de Pablo Briones, 'El cuarto reino' d'Adán Aliaga i Àlex Lora i 'Hasta que las nubes nos unan, Guardiola-Diola' de Lluís Escartín Lara. Com es va anunciar la coproducció catalana 'Taxi a Gibraltar' d'Alejo Flah serà la pel·lícula inaugural del certamen.

Dirigida per Alejo Flah, la coproducció catalana 'Taxi a Gibraltar' és una comèdia protagonitzada per Dani Rovira, Joaquín Furriel i Ingrid García-Jonsson. Narra la història de León Lafuente, Diego Manfredi i Sandra Sánchez, tres perdedors que emprenen un viatge delirant amb la promesa d'un carregament d'or perdut als túnels de Gibraltar.

El documental 'Vosotros sois mi película' segueix de prop el procés creatiu de 'Bocadillo', un projecte dirigit pel Youtuber Wismichu. La cinta es va presentar durant el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges i va generar polèmica entre el públic i la premsa perquè projectava durant una hora i vint minuts una escena repetida en bucle.

Els llargmetratges catalans, com ha detallat Catalan Films, a Secció Oficial a Concurs són '7 raons per fugir' d’Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras (Compacto, No hay banda, Producciones del Interior AIE); 'Staff only' de Neus Ballús (Ikiru Films, El Kinògraf, Turanga Films, La Terraza Films, Les Films Hatari) 'Els dies que vindran' de Carlos Marqués Marcet (Lastor Media); i 'Litus' de Daniel de la Orden (A Contracorriente Films, Álamo Producciones Audiovisuales)

A la Secció Oficial Fora de Concurs-Málaga Premiere, es projectarà 'Vosotros sois mi película' de Carlo Padial (YouPlanet). El documental, dirigit per Carlo Padial, segueix de prop el procés creatiu de 'Bocadillo', un projecte dirigit pel Youtuber Wismichu (Ismael Prego). La cinta es va presentar durant el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges i va generar polèmica entre el públic i la premsa perquè projectava durant una hora i vint minuts una escena repetida en bucle. 


A Zona cine es projectarà 'Asamblea' d’Álex Montoya (Kaishaku Films, Nakamura Films); 'La filla d’algú' de Marcel Alcántara, Júlia De Paz Solvas, Sara Fantova, Guillem Gallego, Celia Giraldo, Alejandro Marín, Valentin Moulias, Gerard Vidal, Pol Vidal, Enric Vilageliu i Carlos Villafaina (ESCAC Films) i 'Ojos negros' de Marta Lallana, Sandra García, Ivet Castelo i Ivan Alarcón (Nanouk Films). 

Documentals

Pel que fa els documentals, competeixen al certamen 'Baracoa' de Pablo Briones, 'El cuarto reino' d'Adán Aliaga i Àlex Lora i 'Hasta que las nubes nos unan, Guardiola-Diola' de Lluís Escartín Lara. Mentre, els curtmetratges documentals a Secció Oficial són 'Distancias' de Pablo Carpal, 'El dia dels conectats' de Carles Bosch, Nabil Bellahsene, Sara Rancaño, Elvira Gálvez i José M. Restrepo, 'Entre raíles' de Delfina Spratt i Alex Puig Ros; 'Greykey' d’Enric Ribes i 'Un paseo por New York Harbor' de Carolina Astudillo Muñoz. A la secció especial documentals es projectarà 'City for Sale' de Laura Álvarez Soler i 'Em dic Violeta' de David Fernández de Castro i Marc Parramon. 

Curtmetratges 

Un total d'onze curtmetratges formen part a la secció oficial, entre els quals hi ha 'Benidorm 2017' de Claudia Costafreda, 'La mala fe' de Marina Pauné, Elena Pauné i Eva Pauné, 'Sin pausa' de José Cachón, 'Suc de síndria' d'Irene Moray i 'Un chico cualquiera, Rosario solo hay una' d’Àlex Monner, entre d'altres. 

14 pel·lícules catalanes participaran als Spanish Screening-Málaga de Cine, una plataforma internacional de venda i promoció del cinema espanyol. Entre aquestes hi ha 'Entre dos aguas' d’Isaki Lacuesta, 'Staff only' de Neus Ballús i 'Taxi a Gibraltar' d'Alejo Flah. Altres llargmetratges es projectaran en diverses seccions i activitats del festival. 

Germans Roca

Pel que fa la secció gastronòmica, el Festival, sota el títol 'Cinema Cocina', englobarà projeccions amb degustacions a càrrec de famosos cuiners com els germans Roca o Dani García.

Comentarios
Multimedia Diari