Més de 5,5 milions d'electors podran votar el 21-D a Catalunya

03 noviembre 2017 11:46 | Actualizado a 08 noviembre 2017 19:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un total de 5.553.983 electors podran votar el pròxim 21 de desembre a les eleccions al Parlament de Catalunya, dels quals 5.329.139 viuen a la comunitat autònoma i 224.844 a l'estranger, segons el cens publicat avui per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Dels electors residents a Catalunya, 136.300 podran participar per primera vegada en aquestes eleccions per haver complert 18 anys des de l'anterior votació al Parlament de Catalunya, celebrada el 27 de setembre del 2015.

El cens electoral es pot consultar des d'avui fins al pròxim dia 10 i els residents a l'estranger que desitgin votar hauran de demanar-ho fins al 22 de novembre a les delegacions provincials de l'Oficina del Cens Electoral, que ja ha remès a tots els electors amb dret de vot l'imprès oficial de sol·licitud.

Les sol·licituds es podran enviar per internet, si es compta amb certificat electrònic reconegut per la Seu Electrònica de l'INE o s'utilitza la clau enviada amb l'imprès oficial.

L'imprès també està disponible en els consolats i les pàgines web del Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació i de l'Oficina del Cens Electoral.

Els electors podran presentar reclamacions a les seves dades d'inscripció en els ajuntaments, consolats o delegacions provincials de l'Oficina del Cens Electoral durant el període de consulta del cens -del 3 al 10 de novembre-.

A partir del 24 de novembre es remetrà a cada elector resident a Catalunya una targeta censal amb la taula i el local electoral on li correspon votar.

Les delegacions provincials de l'Oficina del Cens Electoral atendran les consultes sobre inscripció en el cens, taules i locals electorals, targetes censals i vot per correu a les seves oficines i al telèfon 901.101.900.

A la pàgina web de l'INE està disponible informació d'interès sobre les actuacions de l'Oficina del Cens Electoral en aquestes eleccions, recomptes d'electors, reclamacions, taules i locals electorals, vot per correu, terminis i normativa legal.

També a la Seu Electrònica de l'INE es poden consultar les dades d'inscripció en el cens electoral i de la taula i direcció del local electoral, prèvia acreditació de la identitat de l'elector amb certificat electrònic reconegut.

A més s'ofereix, sense necessitat d'acreditació, un servei de consulta general de taules i locals electorals a través de la mateixa seu electrònica.

Comentarios
Multimedia Diari