Milers de persones exigeixen un nou Govern amb «seny»

Un dels més aclamats a la manifestació de Societat Civil Catalana a Barcelona va ser l’exprimer ministre francès Manuel Valls

19 marzo 2018 10:34 | Actualizado a 19 marzo 2018 13:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Milers de persones -7.000 segons la Guàrdia Urbana i 200.000 segons els organitzadors- van participar en la manifestació que Societat Civil Catalana (SCC) a Barcelona amb el lema «Ara més que mai, seny» per denunciar la situació de bloqueig de la política catalana, que segueix sense Govern tres mesos després de les eleccions autonòmiques.

L’ex-primer ministre socialista francès Manuel Valls encapçalava una manifestació en la qual també van participar dirigents del PP com Xavier García Albiol, Andrea Levy, la ministra Dolors Montserrat, el delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, o l’exministre José Manuel García-Margallo; de Ciutadans, com Albert Rivera i Juan Carlos Girauta; i del PSC, com Miquel Iceta, Salvador Illa, Núria Marín i Carles Ruiz. També ha pogut veure’s a l’exlíder del Partit Comunista d’Espanya (PCE) Paco Frutos.
En una concentració amb multitud de banderes espanyoles, catalanes i europees, així com de Tabarnia, proliferaven pancartes amb missatges com ‘Estem farts’ i ‘Som Catalunya, somos España’, cartells en suport a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional i càntics com «Puigdemont a la presó».

Encara que la Guàrdia Urbana va xifrar en 7.000 els assistents a l’acte, el president de Societat Civil, José Rosiñol, va elevar-la a 200.000 persones. «Representem la majoria de catalans. Estem guanyant i guanyarem. Beneït el ‘procés’ que ens ha despertat com a poble. Gràcies, independentisme, gràcies!», asseverà Rosiñol.

L’actriu Rosa Maria Sardà feia una crida a ser «valents i plantar cara, amb la mà sempre estesa», carregant contra la divisió provocada pels independentistes, als quals instava a formar un Govern «per a tots», però també exigint al Govern d’Espanya «diàleg, fer política i escoltar, perquè una part important de culpa és d’ells». «Que deixin de veure qui la té més llarga». Amb un «prou», Villarejo -el qual va concórrer a la llista del PSC a les eleccions catalanes- criticava als «polítics independentistes antidemocràtics i tirànics» i la seva «constant violació» de les lleis, i per denunciar a la CDC «delinqüent» exhibí un dossier amb la sentència del cas Palau.

Un dels més ovacionats va ser l’exdiputat de Ciutadans Jordi Cañas, el qual rememorà com l’Estació de França va servir perquè molts catalans deixessin Espanya fugint de la dictadura, però ara, «80 anys després, els colpistes fugen a França en un maleter escapant de la democràcia». «Ara fugen els colpistes. Hola, Puigdemont. Allà on estiguis... ja vindràs, ja». Però el més aclamat va ser l’exprimer ministre francès Manuel Valls, nascut a Catalunya i que, en un discurs íntegrament en català, va defensar la «Catalunya oberta», rebutjant que es converteixi en «una cultura replegada, racista i separatista».

Comentarios
Multimedia Diari