Milers de persones omplen de gom a gom el centre de Barcelona contra el terrorisme

La capçalera de la manifestació està protagonitzada per 75 representants de tots els cossos de seguretat i d'emergències

26 agosto 2017 16:12 | Actualizado a 10 noviembre 2017 19:42
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Milers de persones desborden el passeig de Gràcia i el centre de Barcelona en una manifestació contra el terrorisme després dels atemptats de la setmana passada, una protesta amb el lema "No tinc por" a la qual assisteix el Rei, el president del Govern, Mariano Rajoy, i els presidents autonòmics, entre d'altres autoritats

La capçalera de la manifestació està protagonitzada per 75 representants de tots els cossos de seguretat -Mossos, Policia Nacional, Guàrdia Civil i policies locals- i d'emergències, així com d'entitats ciutadanes que van tenir un paper destacat el passat 17 d'agost en els atemptats gihadistes de Barcelona i Cambrils (Baix Camp), que van causar 15 morts i més de 120 ferits.

El Rei, quan ha arribat a la manifestació, ha aplaudit els Mossos d'Esquadra i la resta de cossos de seguretat i d'emergències sanitàries, als quals ha saludat un per un entre mostres d'afecte, acompanyat per Mariano Rajoy; el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i els presidents del Congrés i del Senat.

Just darrere de la capçalera i abans de les files destinades als els polítics i representants institucionals hi ha una segona capçalera amb representació ciutadana en què destaca la presència de familiars de les víctimes dels atemptats, que han pogut escoltar com un gran nombre d'assistents ha corejat el lema de la protesta: "No tinc por".

Des de col·lectius independentistes que s'han apostat a prop de les capçaleres de la manifestació s'ha xiulat l'arribada de Mariano Rajoy i de membres del Govern, que s'ha produït cap a les 17:45 hores. Una mica més tard ha passat el mateix amb l'arribada del Rei.

En la manifestació es poden apreciar un gran nombre d'emblemes independentistes, sobretot concentrats després dels polítics, així com banderes catalanes i espanyoles per tot el recorregut.

També s'han desplegat dues grans pancartes blaves amb els lemes "Les vostres polítiques, les nostres morts" i "Felip VI i el Govern espanyol, còmplices del tràfic d'armes", de col·lectius sobiranistes contraris a la presència del monarca i del Govern central.

Però el lema que ha protagonitzat la protesta contra el terrorisme, en un auster fons blanc i lletres grans de color negre, és la de "No tinc por", que també s'ha corejat de forma reiterada i del qual es podia llegir en diferents idiomes a pancartes més petites portades per ciutadans de múltiples nacionalitats, molts d'ells turistes.

El Rei, Rajoy, Puigdemont i altres autoritats han caminat pel passeig de Gràcia cap a la plaça de Catalunya flanquejats per joves de diferents religions, entre ells una noia abillada amb el mocador islàmic.

També s'ha pogut apreciar com una colla castellera ha format un gran castell humà davant l'emblemàtica Pedrera del passeig de Barcelona, dalt del qual s'ha mostrat una vegada més una pancarta amb el lema "No tinc por". 

Comentarios
Multimedia Diari