Milers de persones reclamen la independència a la plaça Espanya de Barcelona

Malgrat els dubtes sobre si aquest any l'afluència de gent a la manifestació caurà, especialment per la falta d'unitat entre les forces independentistes, l'ANC ha assegurat que les inscripcions de participants en la mobilització d'aquesta tarda han arribat a la xifra de 450.000, idèntica a la de l'any passat

11 septiembre 2019 14:43 | Actualizado a 11 septiembre 2019 15:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Milers de persones es concentren des de passades les 16.00 hores a la plaça Espanya i els seus voltants per participar en la manifestació convocada per l'ANC a Barcelona amb motiu de la Diada, amb el lema  "Objectiu Independència".

La pluja d'aquest matí ha desaparegut i ha deixat pas a una tarda assolellada, de manera que els manifestants, molts d'ells amb estelades i amb la samarreta blava turquesa que ha posat a la venda l'ANC per a l'ocasió, es van concentrant a la plaça Espanya i els seus voltants, amb el paraigua ja guardat o utilitzant-lo per protegir-se del sol.

Dirigents de totes les forces independentistes catalanes, inclòs el president de la Generalitat, Quim Torra, s'han sumat a la cita, però no així els comuns d'Ada Colau, que aquest any han preferit no assistir a la manifestació de l'ANC i sí a l'acte en suport als presos organitzat per Òmnium Cultural aquest migdia.

L'epicentre de la mobilització d'avui és la plaça Espanya, amb sis carrers adjacents - Paral·lel, Creu Coberta, Tarragona, Maria Cristina i Gran Via fins al passeig de Gràcia - també poblades de gent, una confluència amb la qual l'ANC pretén que es dibuixi des de l'aire una estrella, com a símbol de la independència.

A les 17.14 hores, està previst que arrenqui l'acte central de la manifestació a l'escenari instal·lat al final de l'avinguda Maria Cristina, als peus de la muntanya de Montjuïc.

L'acte, d'una durada estimada de 45 minuts i presentat per l'actor David Bagés, constarà segons els plans de l'ANC de tres blocs: el primer vol representar la "diversitat" de la societat catalana, el segon plantejarà "què pot fer-se com a societat" i, finalment, arribarà el torn dels discursos.

Participaran cares conegudes de la societat civil catalana com Ada Parellada, Isona Passola, Carme Sansa, Francesc Ribera “Titot” o Lluís Llach, entre d'altres, així com representants dels processats judicialment pel procés.

Parlaran els responsables de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Òmnium Cultural i la pròpia presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, que dirigirà un missatge polític als partits independentistes, en vigílies de la sentència del Tribunal Suprem sobre el procés i sense que les forces partidàries de la independència hagin estat capaços d'acordar una unitat estratègica.

Malgrat els dubtes sobre si aquest any l'afluència de gent a la manifestació caurà, especialment per la falta d'unitat entre les forces independentistes, l'ANC ha assegurat que les inscripcions de participants en la mobilització d'aquesta tarda han arribat a la xifra de 450.000, idèntica a la de l'any passat, i confia en què l'assistència final arribi al milió de persones.

L'ANC ha noliejat 1.300 autocars per facilitar l'assistència dels participants que s'han inscrit algun dels 26 trams en els que s'organitza la concentració d'avui, convocada amb ànim de reclamar "unitat estratègica" entre els partits independentistes. 

Comentarios
Multimedia Diari