Mireia Vehí, candidata de la CUP el 10-N: 'Anem a portar el conflicte al Congrés'

Albert Botrán i Eulàlia Reguant ocuparan el segon i tercer lloc de la llista per Barcelona

04 octubre 2019 17:18 | Actualizado a 05 octubre 2019 16:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'exdiputada de la CUP al Parlament Mireia Vehí serà la cap de llista al Congrés dels anticapitalistes per Barcelona en les eleccions espanyoles del 10 de novembre. Tal i com ha pogut saber l'ACN, a falta de la ratificació que les bases de la formació han de fer des d'aquesta tarda, el seu serà el nom que liderarà la candidatura a la cambra baixa en la primera ocasió que la CUP concorrerà a uns comicis espanyols. Vehí ha estat l'escollida –junt als 10 noms més destacats de les llistes- pel grup de diputats i dirigents de la CUP per ocupar el cap de llista, i des de les 16.00 hores, la militància té a la seva disposició la proposta completa per poder avalar-la telemàticament. A la seva llista per Barcelona l'acompanyen al segon i tercer lloc els també exdiputats Albert Botran i Eulàlia Reguant; i al número quatre l'exalcalde de Capellades, Aleix Auber. En declaracions a l'ACN, Vehí ha dit, després de saber que l'han trit per liderar la llista, que els anticapitalistes van a Madrid "a portar el conflicte al Congrés". "No anem a ser la clau de la governabilitat. No vendrem fum ni parlarem de solucions màgiques", ha afegit.

I és que Vehí, tot i que està encara a l'espera de la ratificació de la candidatura, ja té molt clar què vol anar a fer a la cambra baixa i, sobretot, què no vol fer. "Nosaltres no anem a ser la clau de la governabilitat a l'Estat; no anem a intentar fer un pacte; ni a fer de bons diputats. Anem a portar el conflicte al Congrés. I el conflicte es diu autodeterminació, amnistia i drets de les classes populars. Ni vendrem fum ni parlarem de solucions màgiques al conflicte", ha sentenciat en declaracions a l'ACN aquest divendres.

En aquest mateix sentit, Vehí rebutja que si obté l'escó la CUP acabi "fent un règim estable, garantint la governabilitat a Madrid ni fent política electoralista". "Anem a Madrid a fer política de l'agitació, a fer discurs", explica, tot assegurant que això no treu que els seus escons serveixin per donar suport també a fórmules en favor de l'autodeterminació o les mesures que consideren favorables a les classes populars. "Si es dona la possibilitat de derogar reforma laboral, garantir el dret a l'autodeterminació, o la nacionalització de la llum i l'aigua, evidentment ho votarem. Però no és la nostra prioritat perquè hi ha un Estat i l'esquerra espanyola que no estan en aquests termes", ha dit.

Amb això, l'exdiputada del Parlament assegura que la CUP a Madrid pretén "exposar que si no hi ha dret a l'autodeterminació, amnistia i conquesta dels drets per les classes populars, ni el Principat de Catalunya, ni els Països Catalans, ni l'Estat seran governables". "Som una esmena a la totalitat al regim del 78, a la monarquia, a l'ibex35 i a totes les partes de l'Estat i dels poders fàctics responsables de cada desnonament, cada persona que mor al mar i de cada misèria que fa que la gent no pugui tenir una vida digna", afegeix.

Mireia Vehí és nascuda a Vilafant l'any 1985, és sociòloga de formació, i va aterrar a la primera línia de la política catalana de la mà de la CUP com a diputada al Parlament des del gener de 2016 fins al gener de 2018. Va ser en aquesta etapa que va ser una de les cares visibles dels anticapitalistes, tant a la cambra catalana com a les mobilitzacions que organitzava o de les que participava la formació al carrer. Des d'aleshores, i després de deixar el Parlament, Vehí no ha abandonat l'activitat política, donat que és membre del Secretariat Nacional de la CUP, l'òrgan que regeix, junt al grup parlamentari, el dia a dia de l'orientació política del partit.

 

Comentarios
Multimedia Diari