Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Mor als 65 anys l'escriptora i periodista Patrícia Gabancho

Era autora d'una vintena de llibres relacionats amb la situació política a Catalunya i col·laborava amb diversos mitjans de comunicació

Diari de Tarragona

Whatsapp
Mor als 65 anys l'escriptora i periodista Patrícia Gabancho

Mor als 65 anys l'escriptora i periodista Patrícia Gabancho

L'escriptora i periodista Patrícia Gabancho ha mort aquest dimarts als 65 anys en un hospital de Barcelona en no poder superar un càncer, segons han confirmat fonts properes. Gabancho, nascuda Buenos Aires, residia a Catalunya des del 1974, on va arribar amb 22 anys. Des de jove, va mostrar interès per la llengua i la realitat catalana i va col·laborar en nombrosos mitjans catalans, com per exemple el diari 'Ara', 'El País' i 'Nació Digital', a més d'algunes emissores de ràdio i televisió, on també participava en tertúlies. També és autora d'una vintena d'obres relacionades amb la situació política a Catalunya. A més, el 2012 va guanyar el Premi Prudenci Bertrana amb la novel·la 'La néta d’Adam'. D'altra banda, l’any 2014 fou elegida vicepresidenta primera de l’Ateneu Barcelonès, càrrec que va ocupar fins aquest any, sota la presidència de Jordi Casassas.

Alguns dels llibres que va escriure van ser 'La batalla de l'Estatut' (2006)', 'El preu de ser catalans. Una cultura mil·lenària en vies d’extinció (2007)', 'El fil secret de la història' (2008), 'El preu de ser catalans' (2008), 'Apàtrides, incultes i (de vegades) analfabets' (2008), 'La batalla de l’Estatut' (2008), 'Crònica de la independència' (2009) 'El retorn dels catalans' (2010), 'A la intempèrie' (2011), 'Les dones de 1714' (2014), 'La mateixa pedra' (2015) i 'Amàlia i els esperits (2017)'. A més, el 2012 va guanyar el Premi Prudenci Bertrana amb l'obra la novel·la La néta d’Adam. 

Gabancho era filla del filòsof Abelardo Gabancho, que va donar a conèixer a l'Argentina la figura del polític i filòsof empordanès Alexandre Deulofeu. 

Temas

Comentarios

Lea También