Mor als 78 anys el lingüista, mestre i divulgador Jesús Tuson

Nascut a València el 1939, va fundar el Departament de Lingüística de la UB, on va fer classes durant 40 anys

06 agosto 2017 17:56 | Actualizado a 06 agosto 2017 17:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El catedràtic de Filologia i fundador del Departament de Lingüística de la Universitat de Barcelona (UB) Jesús Tuson Valls va morir ahir, dissabte, als 78 anys, segons va informar la UB a través de les xarxes socials. 

Jesús Tuson va centrar la seva docència en la història de la lingüística i va publicar multitud d’obres sobre el llenguatge i la comunicació humana, en les quals va deixar palesa la seva defensa de la pluralitat lingüística. 

Són exemples de la seva prolífica bibliografia: El luxe del llenguatge (1986), Mal de llengües (1988), Històries naturals de la paraula (1998), ¿Com és que ens entenem? (1999), Una imatge no val més que mil paraules (2001), Les llengües del món (2006), Això és (i no és) Allò (2008). El seu darrer llibre, publicat el 2011, és Quinze lliçons sobre el llenguatge (i algunes sortides de to). 

El lingüista i divulgador va ajudar a difondre a escala escolar i popular la importància de les llengües minoritàries i a desactivar els prejudicis lingüístics que pesen sobre les llegües minoritzades, com el català. Jesús Tuson, nascut a València el 1939, es va dedicar a la docència durant quatre dècades i va abastar matèries com la història de la lingüística, semàntica, lingüística i poètica, i teoria i història de l’escriptura.

El seu funeral es farà avui, diumenge, a les 12.00 h, al Tanatori de la Ronda de Dalt de Barcelona.

Comentarios
Multimedia Diari