Mor la periodista Montserrat Minobis

Exdirectora de Catalunya Ràdio, exdegana del Col·legi de Periodistes i Creu de Sant Jordi

12 mayo 2019 17:07 | Actualizado a 12 mayo 2019 17:08
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La periodista Montserrat Minobis va morir ahir als 76 anys, després de patir una intervenció al cor, segons es va conèixer ahir dissabte al matí. Minobis va ser directora de Catalunya Ràdio entre el 2004 i el 2005, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya i també va rebre la Creu de Sant Jordi.

També va presidir la Xarxa Europea de Dones Periodistes i l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya i va impulsar ‘La Independent’, la primera agència de notícies amb visió de gènere. El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, és qui va donar a conèixer la notícia al seu compte de Twitter, on també va lamentar la seva pèrdua.

Llicenciada en Filosofia i Lletres i Ciències de la Informació, va començar a Ràdio Popular de Figueres. Va treballar a diversos mitjans com Ràdio 4, al programa Miramar, de Televisió Espanyola, i va dirigir l’Informatiu matí i el Bon dia, Catalunya. També va col·laborar en mitjans escrits com l’Avui, l’Hoja del Lunes, Oriflama i Serra d’Or.

Activista

Les xarxes socials es van omplir de mostres de condol per la pèrdua. El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, va recordar que la periodista va ser distingida amb la Creu de Sant Jordi i va voler expressar el seu condol a la família, mentre que la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va ressaltar que va ser una «dona, periodista i lluitadora». També la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada la va recordar per «la forta implicació amb la lluita per a la igualtat efectiva de dones i homes». A través d’un comunicat, Balada va lamentar que la seva mort suposa que «la societat catalana ha perdut una activista amb molts anys d’experiència en la lluita feminista i amb molts projectes per a desenvolupar».

Minobis va mantenir una estreta relació amb l’Institut Català de les Dones com a activista per a la millora de la situació de les dones periodistes i la representació del gènere en els mitjans de comunicació. Actualment era coordinadora del Grup de Treball de Dones i Mitjans de Comunicació del Consell Nacional de les Dones de Catalunya, òrgan consultiu de l’ICD.

Comentarios
Multimedia Diari