Mor un nadó prematur al Trueta de Girona afectat pel mateix bacteri que els dos casos de Vall d'Hebron

A la unitat de neonatologia hi ha dos infants més ingressats a qui han detectat la presència de Klebsiella però que no han emmalaltit

07 mayo 2019 07:40 | Actualizado a 07 mayo 2019 07:53
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un nadó prematur extrem nascut a les 24 setmanes de gestació que estava ingressat a la unitat de neonatologia de l'hospital Josep Trueta de Girona ha mort aquest diumenge afectat per una Klebsiella multiresistent. Es tracta del mateix bacteri que va causar la mort de dos nadons a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

Segons informa l'Institut Català de la Salut, al Trueta hi ha actualment dos infants, també prematurs, a qui han detectat la presència del bacteri però que no han emmalaltit. La unitat de neonatologia va declarar la presència d'un brot de Klebsiella pneumoniae al Servei de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut a Girona i ha extremat les mesures de control per reduir el risc de contagi i identificar el possible focus.

Dos nadons morts a la Vall d'Hebron

Dos nadons prematurs van morir a finals d'abril a l'Hospital Vall d'Hebron afectats pel mateix bacteri. Els bebès van patir una enterocolitis, una malaltia freqüent entre els prematurs, que va provocar que el bacteri Klebsiel·la Blee, del qual eren portadors, passés a la sang i els provoqués una sèpsia. Un d'ells havia nascut a les 24 setmanes de gestació amb un pes de 680 grams, mentre que l'altre ho va fer a les 25 setmanes, amb un pes de 485 grams. 

Fonts del centre van constatar que els dos tenien una alta probabilitat de morir per les setmanes de gestació i pel poc pes que tenien. Van morir per l'enterocolitis complicada per la presència del bacteri.
 

Comentarios
Multimedia Diari