Mossos identifica a dos veïns ultres de Vila-seca per agresions i amenaces

El 22 de setembre van agredir per la tarda a dues persones a una manifestació a Bacelona i de la matinada, a la seva ciutat, van amenaçar a altres tres quan penjaven cartells a favor del referèndum.

16 noviembre 2017 13:52 | Actualizado a 16 noviembre 2017 14:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Mossos d’Esquadra han resolt quatre investigacions que es van iniciar arran de les agressions per raons ideològiques que van patir diversos ciutadans en el decurs o al final de manifestacions convocades en les darreres setmanes.

Els investigadors van identificar els presumptes agressors després de les denúncies de les víctimes o de declaracions de testimonis que ho van posar en coneixement als Mossos d’Esquadra a través de la bústia de comunicacions, així com l’anàlisi de les imatges publicades a les xarxes socials on es pot veure en la majoria dels casos les agressions.

El primer fet va passar el 22 de setembre, a les 19.00h, en el decurs d’una mobilització no comunicada que va transcórrer del carrer Marina fins a la Travessera de Gràcia núm. 291. En aquest carrer, un jove va cridar alguna expressió contrària a la manifestació i com a reacció a aquest crit alguns manifestants es van encarar contra ell i el van colpejar.

L’agressió, efectuada per dues persones, va comportar unes lesions lleus que van requerir assistència mèdica amb posterioritat. La víctima de l’agressió va denunciar els fets.

La investigació policial ha permès identificar els agressors, de nacionalitat espanyola i majors d’edat, veïns de Vila-seca com a presumptes autors d'un delicte de lesions amb l'agreujant de discriminació per raons ideològiques. Un d’ells té antecedents per amenaces i lesions i l’altre per maltractaments en l'àmbit de la llar, diversos robatoris amb força i per amenaces i lesions.

Es dóna la circumstància que aquestes dues persones van participar el mateix dia a Vila-seca en un altre incident quan es van encarar a tres persones que estaven enganxant cartells i els hi van sostreure i trencar i van agafar pel coll i empentar a una dona per tal d’evitar que enregistrés cap imatge amb el telèfon mòbil. També els van amenaçar perquè no pengessin nous cartells.

El passat 8 d'octubre a les 12.00h va tenir lloc una manifestació comunicada que va transcórrer per Via Laietana i va finalitzar a l'Estació de França. Durant la mobilització, alguns dels participants van protagonitzar diferents incidents contra efectius policials i mitjans de comunicació.

Posteriorment es va tenir coneixement mitjançant imatges penjades en xarxes socials que al vespre d’una agressió al metro de Barcelona, per part de dues persones que havien participat hores abans en aquesta marxa. A través d’imatges publicades a les xarxes socials es va poder identificar aquestes persones realitzant salutacions hitlerianes davant els mitjans de comunicació a Via Laietana just abans de les agressions.

Els dos agressors, de nacionalitat espanyola i residents a Badalona i Santa Coloma de Gramenet, tenen antecedents policials per delicte de falsificació documental i delicte d’usurpació d’estat civil i també per delicte d’amenaces.

Finalment, el 27 d'octubre, va tenir lloc una convocatòria no comunicada que va recórrer el centre de la ciutat. Davant d’un bar del carrer Mallorca, un grup de persones que estaven a la manifestació es van encarar a un grup antagònic i com a resultat d'aquest enfrontament dues persones de la manifestació van increpar i posteriorment agredir una persona.

Un dels agressors, una dona de nacionalitat espanyola i veïna de Rubí, ha quedat investigada com a presumpta autora d'un delicte contra l'exercici de drets fonamentals i llibertats públiques. Té antecedents per robatori amb força a interior de vehicle i atemptat als agents de l’autoritat.

L’altra persona ha quedat investigada com a presumpte autor d'un delicte de lesions lleus amb l'agreujant d'odi, a més d'un delicte contra l'exercici de Drets Fonamentals i Llibertats Públiques. Té antecedents per robatori amb violència i intimidació, per robatori i furt d’ús de vehicles, maltractaments en l’àmbit de la llar, violència fis/psiq habitual a l’àmbit familiar i amenaces

Actualment, els Mossos d’Esquadra estan investigant conjuntament amb la Fiscalia d’Odi i Discriminació, vuit casos per agressions a persones per motius ideològics.

 

Comentarios
Multimedia Diari