Neix Impressors per la Democràcia per imprimir i distribuir les paperetes de l'1-O de forma altruista

Van produir el milió de paperetes que es van repartir diumenge a Barcelona i en faran més

 

25 septiembre 2017 16:40 | Actualizado a 25 septiembre 2017 16:48
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Una dotzena de professionals s'han agrupat en l'associació Impressors per la Democràcia amb l'objectiu d'imprimir i distribuir les paperetes del referèndum de l'1 d'octubre de manera altruista. De moment, ja s'han ocupat de la impressió del milió de paperetes que Òmnium Cultural i l'ANC van repartir aquest diumenge coincidint amb la mobilització ciutadana en diversos punts de Barcelona. A través del web impressorsdemocracia.com, emplacen la ciutadania a ajudar a produir i transportar el material necessari per dur a terme el referèndum. "L'Estat farà tot el possible per avortar la nostra iniciativa. Ells ens volen fer por, però si treballem en xarxa, col·lectivament i amb il·lusió, estem segurs que l'1 d'octubre serà un èxit i l'estat no podrà tallar-lo", ha afirmat en Pere, un dels impulsors de la iniciativa, en declaracions a Catalunya Ràdio.

Impressors per la democràcia té previst produir tantes paperetes com "facin falta", han explicat a Catalunya Ràdio. De moment, ja n'han fet més d'un milió, incloent les que van repartir aquest diumenge. 

En el portal web que han obert aquest dilluns, els impulsors de la iniciativa manifesten que es posen "a disposició de la Generalitat perquè pugui complir el compromís adquirit amb la ciutadania d'organitzar el referèndum" i expliquen que s'han posat a imprimir "paperetes i altre material necessari perquè la jornada es desenvolupar amb normalitat" i puguin votar. També fan una crida a altres professionals del gremi perquè els ajudin a garantir la llibertat d'expressió, "avui incomprensiblement amenaçada". També emplacen tota la ciutadania a ajudar en la tasca d'impressió i repartiment de les paperetes. 

A la pàgina web també es facilita el pdf amb la papereta oficial perquè els impressors o persones que tenen una copisteria puguin imprimir-ne tantes com vulguin sobre paper blanc, amb una mida de 105 mm x 148,5 mm. 

El portal web assegura que "no hi ha cap il·legalitat en produir paperetes" i aconsella posar-se en contacte amb el col·lectiu Drets, del qual en facilita telèfon i pàgina web, en cas de rebre una visita de la Guàrdia Civil. 

Comentarios
Multimedia Diari