Nova Convergència es constituirà com a partit per concórrer a les eleccions

 Aposta per col·laborar amb altres formacions sobiranistes 
 

04 noviembre 2017 16:04 | Actualizado a 04 noviembre 2017 16:07
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plataforma Nova Convergència, impulsada per l'exconseller de Justícia Germà Gordó, ha aprovat la constitució d'un partit polític que es presenti a les eleccions autonòmiques del 21 de desembre, ha informat l'entitat en un comunicat aquest dissabte. 

La decisió la va prendre el Comitè Executiu Nacional el divendres i busca la col·laboració "amb els partits que coincideixen amb els seus principis bàsics", una proposició que arriba en ple debat sobre si el soberanisme ha de configurar una llista conjunta als comicis --Gordó va ser triat diputat de JxSí el 2015 i va acabar la legislatura com a no adscrit--. 

El nou partit, del que avancen que es dirà també Nova Convergència, es defineix com a centrista, sobiranista i defensor incondicional del dret a decidir, les institucions catalans, les llibertats individuals, el diàleg, la llibertat dels "presos polítics" i la revocació de l'article 155 de la Constitució. 

La constitució com a formació política es ratificarà en un Consell Nacional que se celebrarà aquest dilluns, explica el comunicat. 

Nova Convergència, que va néixer com un corrent polític dins de CDC i del PDeCAT, també ha expressat el seu suport al president de la Generalitat cessat i al seu Govern, a qui considera l'Executiu "legítim" de Catalunya. 

Comentarios
Multimedia Diari