Oriol Junqueras: «Persistiu, perquè jo persistiré»

El líder d’Esquerra Republicana demana a l’independentisme que converteixi «la indignació en coratge i la ràbia en amor»

06 enero 2018 10:23 | Actualizado a 06 enero 2018 10:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Oriol Junqueras va valorar la decisió del Suprem a través de Twitter, el mètode que fa servir per mantenir-se en contacte amb l’exterior des que el 2 de novembre passat ingressés a la presó d’Estremera.

L’exvicepresident de la Generalitat va barrejar en els seus missatges un to combatiu amb un altre de fraternitat, una combinació entre el seu fervor independentista i la seva reconeguda fe religiosa. «En aquests dies que vindran, manteniu forts i units. Transformeu la indignació en coratge i perseverança. La ràbia en amor. Penseu sempre en els altres. En el que hem de refer. Persistiu, perquè jo persistiré. Gràcies per tot el vostre suport. Us estimo», va afirmar Junqueras a la xarxa social.

Fora de la presó, el portaveu del president d’Esquerra va ser el seu advocat. Andreu Van den Eynde, que va acusar la Sala d’Apel·lacions del Suprem de mostrar en el seu acte «una realitat alternativa», en donar per fet que Junqueras és una persona violenta o que instiga a altres a exercir-la. Una visió que no tindria res a veure amb la forma en què es va autodefinir el dirigent independentista durant la seva declaració davant la Sala d’Apel·lacions: «Un home de pau amb conviccions religioses».

El lletrat, que dijous passat va al·legar davant del tribunal l’absència del risc de «reiteració delictiva» o que mai es va cometre delicte de «rebel·lió», va afirmar ahir que l’exvicepresident se’l condemna per endavant i es va preguntar si la decisió de la seva permanència a la presó no estaria ja presa abans de celebrar-se la vista. «És com si parléssim en dos idiomes diferents, ens citen per parlar i no ens escolten, i d’aquí la nostra decepció, però seguirem endavant, recorrerem això i ho portarem davant d’altres instàncies», va afirmar l’advocat defensor, per concloure que «la presumpció d’innocència cotitza a la baixa».

Comentarios
Multimedia Diari