Pep Guardiola: 'Desitjo que els polítics a la presó puguin sortir el més ràpid possible'

Per a Guardiola, fa "una mica de por" que s'hagi "retrocedit tant en l'Estat de Dret"

03 noviembre 2017 16:35 | Actualizado a 03 noviembre 2017 16:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, ha manifestat aquest divendres el seu desig que els membres del Govern de la Generalitat destituïts puguin sortir "el més ràpid possible" de la presó pel seu bé i pel de les seves famílies, i ha assenyalat que estan empresonats per haver dut a terme un mandat electoral. 

"Desitjo que els polítics que son a la presó puguin sortir el més ràpid possible, per les seves famílies. Estic una mica preocupat perquè si els ha passat a ells ens pot passar a nosaltres, i per donar una opinió", ha manifestat en roda de premsa prèvia al partit de la Premier League davant de l'Arsenal. 

En aquest sentit, ha demanat que no s'oblidi que aquests polítics o activistes (en referència als líders d'ANC i d'Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart) "no han trencat un vidre". 

"Al final hi ha gent a la presó perquè al seu programa electoral van dir que si guanyaven les eleccions es faria un referèndum"

"Son a la presó per demanar votar. Nosaltres volíem votar en un referèndum legal. La solució és que l'Estat i Catalunya es posin d'acord i puguem votar un referèndum pactat. Tan simple com això", ha argumentat. 

"Al final hi ha gent a la presó perquè al seu programa electoral van dir que si guanyaven les eleccions es faria un referèndum. És el que ha passat. Estava al programa. I ara, per anar a votar, son a la presó. Avui son ells els que pateixen", ha lamentat el tècnic, que va estar a la candidatura de JxSí en els comicis autonòmics del 2015. 

Per a Guardiola, fa "una mica de por" que s'hagi "retrocedit tant en l'Estat de Dret". 

"Espero que es pugui reconduir i que puguem fer eleccions democràtiques i que el 21 de desembre siguin netes, on ens puguem expressar com volem. I que amb rapidesa puguem recuperar les institucions i que el Parlament de Catalunya torni a ser el que era", ha demanat.  

Comentarios
Multimedia Diari