Puigdemont: 'El nostre pensament està amb companys injustament empresonats'

06 noviembre 2017 10:08 | Actualizado a 06 noviembre 2017 10:13
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'expresident català Carles Puigdemont ha escrit avui un missatge en el seu compte de Twitter en què ressalta que es troba "en llibertat i sense fiança" i en el qual envia un missatge de suport als qui van ser membres del seu Govern que es troben empresonats per ordre de l'Audiència Nacional.

Puigdemont, que ahir va declarar davant un jutge belga que tramita la petició de detenció i extradició a Espanya cursada per la jutge Carmen Lamela, ha indicat aquest matí en un tuit: "En llibertat i sense fiança. El nostre pensament està amb els companys injustament empresonats per un Estat allunyat de la pràctica democràtica".

Carles Puigdemont i els quatre exconsellers que l'acompanyen a Brussel·les van quedar ahir en llibertat amb mesures cautelars imposades per la justícia de Bèlgica, entre elles la prohibició de sortir d'aquest país sense permís.

Després de les audiències celebrades a la seu de la Fiscalia de Brussel·les, el jutge instructor belga també va imposar als cinc l'obligació de comunicar una direcció de residència i assistir personalment a cadascuna de les audiències a les quals se'ls convoqui.

El jutge té ara fins a quinze dies per tornar a convocar-los en el tribunal de primera instància de Brussel·les, que decidirà sobre l'euroordre d'entrega que pesa sobre ells enviada per la justícia espanyola.

Comentarios
Multimedia Diari