Puigdemont: 'Ha arribat l'hora de passar de la indignació a l'acció'

Ho ha dit en un acte de suport als presos davant de la presó de Lledoners (Barcelona) a través d'una carta que ha llegit la seva germana

02 noviembre 2018 19:14 | Actualizado a 02 noviembre 2018 19:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha criticat aquest divendres els escrits d'acusació de la Fiscalia i l'Advocacia General de l'Estat i ha proclamat: "Ha arribat l'hora de passar de la indignació a l'acció".

Ho ha dit en un acte de suport als presos davant de la presó de Lledoners (Barcelona) a través d'una carta que ha llegit la seva germana, una missiva que també han signat els exconsellers del Govern que resideixen a l'estranger: Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig. 

Puigdemont, que no ha precisat què suposa passar a l'acció, ha expressat els seu total suport als presos sobiranistes: "El vostre sacrifici no serà en va, serà el preu de la nostra llibertat. El que serà inútil serà la repressió de l'Estat".

El president català ha destacat que, malgrat la situació dels presos, aquests no han renunciat als seus ideals ni conviccions, i ha assegurat que també hi ha una majoria de catalans que manté les seves conviccions a favor d'una república catalana. 

Ha insistit que ni ell ni la resta de consellers del seu Govern van cometre cap delicte en convocar el referèndum de l'1 d'octubre, i ha conclòs que el problema resideix en la falta de tarannà de l'Estat: "El franquisme encara està molt viu". 

Comentarios
Multimedia Diari