Este sitio web puede utilizar algunas "cookies" para mejorar su experiencia de navegación. Por favor, antes de continuar en nuestro sitio web, le recomendamos que lea la política de cookies.

Puigdemont: "Tenim moltes més urnes de les que necessitem"

"Volem una millor cooperació amb Espanya, però des del respecte mutu i entre iguals", assegura el president en una entrevista al diari alemany "Frankfurter Allgemeine Zeitung"

Diari de Tarragona

Whatsapp
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont. EFE

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont. EFE

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, assegura en una entrevista avançada avui pel diari alemany "Frankfurter Allgemeine Zeitung" que el seu govern té moltes més urnes de les necessàries per dur a terme el referèndum.

"Tenim moltes més urnes electorals de les que realment necessitem", afirma Puigdemont convençut que la consulta, suspesa pel Tribunal Constitucional espanyol, podrà dur-se a terme aquest diumenge malgrat les operacions policials per confiscar del material electoral.

El president de la Generalitat afirma també en aquesta entrevista -que es publicarà íntegrament demà- que està disposat a parlar amb Madrid quan se celebri el referèndum, encara que amb condicions: "Volem una millor cooperació amb Espanya, però des del respecte mutu i entre iguals".

Puigdemont es mostra convençut que el "tsunami democràtic" que espera aquest diumenge farà que la Unió Europea (UE) s'aproximi a la qüestió catalana de forma "pragmàtica".

De la seva banda, el portaveu del Ministeri alemany d'Exteriors, Martin Schäfer, ha subratllat avui de nou la necessitat que es respecti "el dret i la llei" a Catalunya en ser preguntat sobre si creia proporcionada i d'acord amb els valors europeus l'actuació del Govern central espanyol a Catalunya.

Schäfer ha indicat en primer lloc que la posició de Berlín segueix invariable, en referència a la seva defensa de la Constitució espanyola, i ha afegit a continuació que "naturalment és important que tot es faci conforme al dret i la llei". 

Temas

Comentarios

Lea También