Puigdemont abans d’entrar a la presó de Neumünster: 'Ara no hi ha d’haver violència'

Ha traslladat el missatge a través de la seva dona, amb qui va parlar abans d’entrar a la presó

26 marzo 2018 16:02 | Actualizado a 26 marzo 2018 16:16
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Carles Puigdemont ha traslladat un missatge als catalans a través de la seva dona, Marcela Topor: "Ara no hi ha d’haver violència". Aquest missatge, que recull aquest dilluns l'edició digital d''El Punt Avui', és el que va enviar el president de la Generalitat destituït pel 155 a la seva dona, que va poder parlar via telefònica amb Puigdemont una estona abans que fos traslladat a la presó de Neumünster, a Alemanya, a l'espera que aquest dilluns comparegui davant del jutge. Segons indica el rotatiu, Topor va veure Puigdemont “tranquil i conscient de la complicada situació d’aquests dies".

"Ara no hi ha d’haver violència"

Després d'haver passat la nit al centre penitenciari de Neumünster, Puigdemont passarà aquest dilluns a disposició judicial. En un primer moment, compareixerà davant d'un jutge local que haurà d'acreditar la seva identitat. Després, un tribunal superior haurà de decidir si se li apliquen mesures cautelars, entre les quals hi podria haver la presó preventiva, mentre es resol l'euroordre. 

Els jutges també hauran de determinar " quines són les raons per l'euroordre" i si " hi ha base legal per entregar Puigdemont a les autoritats espanyoles". 

Comentarios
Multimedia Diari