Puigdemont aniria a la presó d'Estremera i tindria cel·la individual si la demana

Les autoritats espanyoles han informat a la Fiscalia belga de les condicions de la presó. L'han definit com un centre dels més "avançats" d'Espanya

16 noviembre 2017 19:32 | Actualizado a 17 noviembre 2017 16:55
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ingressaria a la presó d'Estremera (Madrid VII) en cas que es decidís el seu empresonament després de l'extradició, un centre dels més "avançats" d'Espanya, i podria disposar de cel·la individual si la demana o compartir-la amb algun dels seus exconsellers.

Així es posa de manifest en la resposta que Espanya ha remès a la Fiscalia belga, que ha demanat a la jutgessa de l'Audiència Nacional Carmen Lamela informació sobre el sistema penitenciari i judicial espanyol de cara a la compareixença demà davant un jutge belga de Puigdemont i els quatre exconsellers que van fugir a Brussel·les.

Segons han indicat a EFE fonts d'Institucions Penitenciàries, en la resposta a la pregunta de la Fiscalia d'"En quina presó quedaran tancats?", s'assegura que Puigdemont i els exconsellers homes anirien a Estremera, a 70 quilòmetres de Madrid, i on estan a la presó preventiva els exmembres del Govern que la jutgessa Lamela va enviar a la presó.

Mentrestant, les dones fugides a Bèlgica ingressarien en un centre penitenciari de la Comunitat de Madrid, previsiblement el d'Alcalá Meco, on estan recloses ja dues exconselleres.

Les autoritats espanyoles han informat a la Fiscalia belga de les condicions de la presó Estremera, un centre tipus amb un disseny molt avançat, inaugurat el 2008 i amb instal·lacions que milloren les dels presons d'altres països europeus.

Comentarios
Multimedia Diari